Jönköping-Pixbo 14.00
Foto: AC.Kårhag
SSL

Krupnova är redo för sin första match som världens bästa spelare

ANNONS

Hon har tillbringat hela julen med tjeckisk press men nu är Eliska Krupnova tillbaka i Sverige igen.

Två dagar innan julafton fick Pixbospelaren Eliska Krupnova den bästa tänkbara julklappen då hon utsågs till världens bästa spelare 2020, första gången någonsin som en tjeckisk spelare förärats med den utmärkelsen. Uppståndelsen i hemlandet har varit total och planen att fira jul hemma i Tjeckien i lugn och ro gick om intet.  

- Jag har varit fullt upptagen hela julen. Jag har fått massor av meddelanden och alla stora medier i Tjeckien ville prata med mig så det har inte varit så avkopplande jul som jag hade planerat, skratt. Fast på andra sidan, det har varit jättekul också och jag njuter av det, säger en glad Krupnova till Innebandymagazinet.

Men nu är landslagsstjärnan åter igen i Sverige och för första gången ska hon kliva in på planen som världens bästa spelare när Jönköping tar emot Pixbo klockan 14.00

- Det är mer tryck och uppmärksamhet som kommer med det här men när jag kliver på plan så ska jag bara fokusera på spelet och inte tänka för mycket, det funkar bäst.

Tillsammans med Thorengruppen är Pixbo de två stora förhandsfavoriterna som spås göra upp om guldet. Efter halva säsongen har Thorengruppen levt upp till förväntningarna och leder serien men Pixbo ligger bara fyra.

- Ja, det är inte som vi förväntade oss och siktade mot, men jag är helt säker på att vi alla har mer att ge och kan mycket bättre så det gäller bara att steppa upp vårt spel.

Hur går tankarna inför mötet med Jönköping, ett lag som du aldrig förlorat emot under dina sex år i Pixbo?

- Det är första match efter jul-ledighet och vi går in till matchen utan underskattning. Vi ska ha fullt fokus, komma upp i nivån och ha roligt.

Världens bästa spelare har som sagt var aldrig förlorat mot Jönköping och det verkar dessutom som att smålänningarna är en favoritmotståndare då hon är den Pixbospelaren som gjort mest poäng mot Jönköping med sina 21 poäng.

- Det verkar som att Jönköping passar mig helt enkelt. Jag tror inte att det är något speciellt men hoppas att det fortsätter och att jag bidrar med flera poäng idag.

 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: