Dalen-Sirius 6-9
Petersson, här i rivalen Storvretas tröja, storspelade för Sirius idag.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Inlånade målvakten hyllas: "Han tar oss till seger"

ANNONS

Stefan Forsmans Sirius tog tre blytunga poäng på bortaplan mot Dalen.

Sirius har haft en något jobbig start på säsongen och avslutade året med fyra raka förluster (varav en i sudden). Därför är det lätt inte inse hur mycket dagens 9-6-seger borta mot Dalen betyder för laget.

- Vi har pratat om att 2021 ska vara vårat år. Vi har kommit samman mer och mer. Det vi gör, och tror på, ska bli bra. Vi ska ta fler poäng på andra delen av säsongen och vi hoppas att detta blev en ”turning point” för oss, säger tränaren Stefan Forsman till Innebandymagazinet efter matchen.

Det blev en svängig match som öppnades i rasande tempo medan de två slutperioderna mer handlade om mycket bollinnehav för Dalen samt effektiva Sirius-kontringar.

- Vi kämpar och ”Jacke” (Jacob Pettersson) kommer upp stort. Vi spelar kompakt och sätter våra kontringar så vi får över matchen till oss, säger Forsman.

Jacob Pettersson gjorde ikväll sin andra match efter att ha blivit inlånad av rivalen Storvreta efter skadan på Oskar-Viking Tjernberg. Dalen fick iväg 36 skott mot Petterson som stundtals var som en vägg i målet och noterades också för en assist, och Forsman är inte sen med att berömma sin nya målvakt. 

- Det hade inte gått utan att han hade spelat så stabilt som han gjort idag. Det är en magnifik insats. Han är jättebra hela matchen. Han får en fråga i tredjeperioden när han släpper två mål och svarar upp direkt. Jättestarkt gjort av honom. Han tar oss till seger.

Segern tog Sirius upp till en tolfeplats i tabellen.


TV: Säsongens snyggaste mål i Allsvenskan

Avgör i sudden death: ”Det där är ett urtjusigt mål”

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Skälby vann klart borta mot Sirius Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius

Den här artikeln handlar om: