Class of 01
#27 Lovisa Thorsander i Storvretas fruktade förstafemma
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan östra

01-kullens mest speciella RIG-spelare

ANNONS

Lovisa Thorsander valde bort SSL för storsatsande Storvreta i Allsvenskan.

Innebandymagazinet har tagit ett snack med flera av RIG-spelarna som tog studenten i somras för att höra hur det har gått för dem i sin nya klubb och vad de har haft mest nytta av, av allt som de fick lära sig på Riksinnebandygymnasiet.

Nykvarnsprodukten Lovisa Thorsander hade en minst sagt ovanlig RIG Umeå upplevelse då hon innan uttagningen av sin åldersgrupp gjorde prao hos RIG. Men när det sedan blev dags för henne att söka så gjorde hon aldrig det. Men när RIG drabbades av två avhopp så ringde de upp Thorsander och frågade om hon vill gå sista året på gymnasiet på RIG. Något som hon tackade ja till.

- Det var speciellt att bara gå sista året såklart, men jag tyckte det var ett riktigt roligt och utvecklande år på många sätt, säger Thorsander till Innebandymagazinet.

Thorsander skiljer sig också från mängden efter studenten då hon är en av två 01:or som valde bort SSL,  istället så valde hon Allsvenskan och Storvreta.

- Det var kul att flytta till Uppsala och börja spela i Storvreta. Många nya ansikten och lärdomar, och jag ser fram emot att utvecklas vidare här.

Hur kommer det sig att du gick emot strömmen och valde att spela i Allsvenskan och Storvreta?

- Jag ville börja plugga och hade ögonen på några program på Uppsala Universitet. Storvreta inledde även en otroligt spännande satsning inför säsongen, och kombinationen av bra studier och ett bra lag i Allsvenskan kändes rätt.

Tack vare att Thorsander valde bort SSL så har hon bara fått spela fem matcher med sitt nya lag eftersom coronan-pandemin satt stopp för allt spel i damallsvenskan.

- Att inte få träna och spela matcher är tråkigt såklart, det blir som en andra försäsong. Det var snopet när matcher blev inställda med kort varsel. För tillfället gäller det att vara disciplinerad med den individuella träningen och hålla motivationen uppe tills serien drar igång igen.

Många allsvenska spelare har valt att lånas ut till SSL under tiden säsongen är pausad, det är inget som du har några planer på?

- Jag har haft ganska mycket att stå i den senaste tiden, så inte som det ser ut i dagsläget.

RIG Umeå har visat sig vara en riktig plantskola till SSL och landslaget där hela 86% av alla tjejer som tagit studenten har spelat i SSL och 24% har nått ända till landslaget. Den första RIG-spelaren från årskull 00 som nådde landslaget var Hampus Ahren så frågan är vilken den första 01:an kommer bli som får spela i landslaget.

- Jag tror att Matilda Lindgren debuterar först, hon är en otrolig innebandyspelare och ger sig inte i första taget.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: