Höstens bästa tränare
Lagans tränare Christian Guntsch rankas som den näst bästa tränaren under hösten.
Foto: Per Wiklund
Topplista

Höstens 5 bästa tränare i Allsvenskan Södra

ANNONS

Höstsäsongen är snart slut och nu väntar slutspurten där lagen väntas växla upp. Vi har rankat de ledare som utmärkt sig mest under första halvan av säsongen.

Nedan finner du vår rankning av tränarna i herrarnas superliga:

1. Marcus Saarväli, Lillån IBK

Lillån tippades sist (!) av undertecknad inför säsongen och har istället blivit ett topplag som på allvar slåss om en plats i SSL-kvalet. Tappen av Isak Palmén och Filip Gillberg har visat sig inte alls bli så förödande som man trodde på förhand. I de flesta matcherna har laget lyst av självförtroende och förutom alla vinster så har man varit väldigt underhållande att titta på också, exempelvis Martin Rönnklint har bjudit på det ena konstnumret efter det andra.

2. Christian Guntsch, Lagan IBK

Lagan tippades visserligen bli bättre den här säsongen efter några fina värvningar, men att man skulle vara placerade trea i tabellen efter elva matcher var det nog inte många som trodde på förhand. Framför allt har smålänningarna varit täta bakåt i många matcher, exempelvis släppte man nyligen bara in ett mål mot Lillån. Fått ut mycket av nyförvärv som Alexander Zoric och Josef Sankell.

3. Mattias Karlsson & Henrik Flognman, Karlstad IBF

Även om Karlstad har en trupp som ska vara med i toppen så kan man bara konstatera att värmlänningarna har imponerat under hösten. I skrivande stund är man serieledare med fyra poängs marginal och har vunnit åtta matcher av elva. Offensivt har man alltid spelare som levererar men man har varit lika starka defensivt, särskilt backspelet har hållit en hög nivå.

4. Johan Jönsson, IBF Örebro

Tappet av forwardsstjärnan Simon Jirebeck trodde de flesta skulle bli väldigt kännbart, men Örebro har visat att man kommer vara med i toppen och slåss om en plats i SSL-kvalet även i år. Nästan släppt in lika mycket som man gjort framåt, men har varit skickliga på att gå segrande ur de tajta matcherna. Tre suddenvinster av tre möjliga är ett bevis på det.

5. Anton Olofsson, FBC Lerum

En nykomling som det var mycket snack om inför säsongen med spridda tabelltips, men vi kan efter elva matcher konstatera att man haft en klart godkänd inledning för att vara nykomling - med 15 inspelade poäng. Har gjort väldigt många mål, mycket tack vare sina supertalanger i förstafemman, men har också släppt in många.


  


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Den här artikeln handlar om: