Höstens bästa spelare
Veteranen Schantz fortsätter dominera Allsvenskan – år efter år.
Foto: Magnus C Lydahl
Topplista

Höstens 5 bästa forwards i Allsvenskan Norra

ANNONS

Höstsäsongen är snart slut och nu väntar slutspurten där lagen väntas växla upp. Vi har rankat de spelare som presterat bäst under första halvan av säsongen.

Nedan finner du vår rankning av forwards i Allsvenskan Norra:

1. Patrik Schantz, Djurgårdens IF IBS

Får kanske för lite rubriker för sin otroliga dominans i Allsvenskan. Schantz är den som gjort flest poäng genom tiderna i näst högsta divisionen med sina 487 poäng, och flest mål med 320 fullträffar. Den här hösten har inte varit något undantag och han leder poängligan med 26 poäng, och skytteligan med 19 mål. Det blir farligt precis varje gång han får bollen, särskilt när han får måtta från högra fickan.

2. Alexander Hallvars Persson, Hudik/Björkberg IBK

Hudik/Björkberg har startat bra som nykomling och gjort flest mål av alla lag i serien. Det kan man till stor del tacka Alexander Hallvars Persson för, då han leder interna poängligan och skytteligan. 14 mål och 11 assists har det blivit för rightskytten som även är underhållande att titta på då han inte sällan bjuder på läckra snurrfinter.

3. Wilmer Viinamäki, Visby IBK

Visby har trots många tunga spelartapp efter degraderingen från Svenska Superligan lyckats vara höstens bästa lag i Allsvenskan Norra och leder serien. Härföraren i förstafemman är som vanligt Wilmer Viinamäki med sin otroliga speluppfattning, teknik och förmåga att slå magiska passningar som ingen annan ser. Finns med i poängligatoppen och har inte oväntat gjort betydligt fler assists än mål, även om målsinnet också är av hög klass.

4. Oscar Kristensen, Bele Barkarby IF IBF

Showlaget Bele Barkarby både gör och släpper in många mål, men produktionen framåt ligger som vanligt Sam Madani till stor del bakom. Men den här hösten har också 19-årige Kristensen nått nya nivåer. Redan har han nästan producerat lika många poäng som förra säsongen och framför allt lyft sitt målskytte. Den tekniske och avige forwarden tar för sig allt mer och växer han på sig ytterligare fysiskt så finns det inga gränser för hur långt han kan nå. 

5. Markus Jovic, Visby IBK

Vänsterforwarden i Visbys framgångsrika förstafemma som framför allt är en vass målskytt med sin rightfattning. Tvåa i seriens totala skytteliga med sina 16 mål och framspelningarna kommer inte sällan från Wilmer Viinamäki. Har sin absoluta spetsegenskap i direktskott från slottet, där är det ingen annan spelare i serien som är lika effektiv.


  


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Den här artikeln handlar om: