19:00 Kalmarsund-Pixbo
Lanver gör i år sin första säsong utanför Östergötlands gränser och snittar hittills över ett mål per match.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Utanför slutspelet – men stjärnvärvningen är inte oroad

ANNONS

Ikväll väntar topplaget: "Kommer få kämpa ordentligt"

Fjolårets succélag Pixbo Wallenstam ligger utanför slutspelsplatserna inför kvällens match mot Kalmarsund. Vid vinst idag passerar de visserligen både Helsingborg och eventuellt Dalen och tar sig upp på slutspelsmark, men en niondeplats är långt ifrån förväntningarna.

- Vi är missnöjda med första delen av säsongen. Vi har inte kommit upp i den nivå vill vara på, säger forwarden Felix Lanver till Innebandymagazinet.

Lanver värvades in från Linköping inför årets säsong och har motsvarat de höga förväntningarna – på tio matcher har han gjort elva mål och nio assists. För lagets del har det gått tyngre och man har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

- Vi försöker fokusera på prestationen hela tiden och får vi upp den lite så kommer vi börja vinna mer och då är det lugnt. Bara vi fokuserar på att spela bättre så ska det inte vara någon fara, säger Lanver om chanserna till att nå slutspel.

Han har vet också vad laget behöver göra för att nå just slutspelet:

- Jag tycker vi måste vinna lite fler dueller i de avgörande skeendena i matcherna. Vi har haft några jämna fighter där vi inte lyckats vinna. Vi har förlorat på några viktiga situationer. 

Ikväll väntar svårspelade Kalmarsund på bortaplan – ett lag som kommer från två raka förluster men som ligger tvåa i tabellen.

- Det ska bli en rolig match! Mycket springa och hög fart. Vi kommer få kämpa ordentlig för att vinna idag, och det ska vi göra. Det har haft bra utdelning med resultat som gått med dem. De spelar väldigt speciellt med man-man och en-mot-en, men har fått bra utdelning av det.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: