Malmströms succéstart
Foto: Per Wiklund
Superligan

Malmström: "Enskilt största faktorn till att det har gått så bra"

ANNONS

Linus Malmström summerar första halvåret som SSL-spelare.

Helsingborgs högerskytt Linus Malmström toppar Innebandymagazinets lista över nyförvärven som har presterat bäst under hösten i SSL. 

Själv är 21-åringen mer än nöjd med sin start i världens bästa liga - där han ser starten som en av nyckelfaktorerna till höstens framfart. 

– Det kändes som att allt gick min väg i början och jag tror att det är den enskilt största faktorn till att det har gått så bra för mig i höst. Jag kom in i det direkt och behövde inte tänka så mycket, säger Malmström, som stod för en historisk debut med fem poäng borta mot Dalen. 

– Att jag inte skulle kunna hålla det tempot hela säsongen var självklart, men tyvärr har jag varit lite för ojämn i slutet av hösten, säger Malmström, som missade två veckor efter att ha legat sjuk i covid-19. 

– Jag var ganska ringrostig när jag var tillbaka och det tog lite tid för mig att hitta tillbaka till flytet i spelet. Men jag hade tur och kom undan lindrigt, det var nog mer att jag var borta länge än själva sjukdomen i sig, som satte sina spår. 

Du har spelat ihop med Linus Nordgren och Max Wahlgren under stora delar av hösten - vad har dem betytt för dig? 

– Jättemycket. Framförallt har det varit en stor trygghet att för mig som ny i laget och ligan få spela ihop med två så rutinerade spelare. Det är en stor anledning till att det har gått så bra för mig. 

Hade du kunnat förutspå den här succén inför säsongen? 

– Att det skulle gå såhär bra gick inte att tro. Jag trodde framförallt att det skulle ta längre tid att anpassa mig och att hitta min roll i laget. Men att jag skulle få så här mycket förtroende från tränarna hade jag inte räknat med. 

Du nämns som en av favoriterna till att ta hem rookie-priset. Är det någonting du tänker på? 

– Ingenting alls, om jag ska vara ärlig. Jag vet att Tim (Andersson-Carlsson) i Fagerhult gör massvis med mål i varje match och att han säkert är aktuell. Vi möttes redan i fjol i allsvenskan och han var riktigt bra även där. Annars har jag dålig koll på vad de andra gör. Jag lägger större fokus på laget och att vi ska vinna våra matcher. Om jag sen skulle vinna hade det varit kul, men det är ingen jättegrej för mig, säger Malmström, som succéhösten till trots inte är förvånad över att han inte fanns med i Niklas Nordéns första trupp: 

– Jag ser landslaget som ett framtida kapitel. Det finns många bra spelare på min position och jag hetsar inte upp mig över att jag inte är med där. Jag hoppas naturligtvis på att vara med i landslaget en dag, men jag har många delar kvar att utveckla i mitt spel. 

Har du pratat med landslagsledningen? 

– Vi har inte varit i kontakt, nej. 


Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: