19:00 Kalmarsund-Pixbo
Fjolårssäsongens möte mellan lagen i KIFAB Arena slutade med en 8-6-seger till Kalmarsund.
Foto: Anton Måård
Superligan

Brinkmann om tabellnian: "En grymt stark trupp"

ANNONS

Serietåvan Kalmarsund gästas ikväll av Pixbo Wallenstam – ett lag tränare Alexander Brinkmann har respekt för.

Efter Kalmarsunds urstarka säsongsinledning som innehöll idel segrar har smålänningarna nu förlorat två raka matcher. Först mot toppkonkurrenten Storvreta, och i senaste matchen blev man målmässigt utklassade mot bottenlaget Jönköping med hela 9-1. Till Barometern säger tränaren Alexander Brinkmann att man är "allt annat än nöjda" med insatsen men tonar också ner resultatet något.

- Känslan är alltid resultatstyrd där och då. Efteråt, på video, är det nästan aldrig så bra som man tror vid seger och inte heller så dåligt som man tror vid förlust. Det var inte fullt så illa som siffrorna säger, säger han till tidningen.

Idag blir det chans till revansch för serietvåan som tar emot Pixbo Wallenstam på hemmaplan. Gästerna, som slutade trea ifjol, har haft en något trögare säsong då man för tillfället ligger nia i tabellen, men Brinkmann har stor respekt för Mölnlycke-laget.

- De är bra, har en grymt stark trupp, men inte fått med sig så bra resultat som förväntat. De inledde säsongen offensivt, men har blivit mer cyniska i takt med att resultaten inte varit superbra. Vi måste hålla koll på Andreas Stefansson och Marek Beneš, säger han till Barometern.

Vinner Kalmarsund blir man delad serieledare med Storvreta, dock med en match mer spelad. Tar Pixbo alla tre poäng kliver man upp på slutspelsplats.


TV: Säsongens snyggaste mål i Allsvenskan

Avgör i sudden death: ”Det där är ett urtjusigt mål”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: