Tränarhyllningen
Helsingborgs tränare, Niklas Pålsson, är tillfreds med vad nyförvärvet Linus Malmström presterat under hösten.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Pålsson om succémannens höst: "Fantastiskt imponerade"

ANNONS

"Övertygad om att han är en landslagsspelare om två till tre säsonger".

Linus Malmströms första höst som SSL-spelare kan inte sammanfattas på annat sätt än som en succé. 

21-åringen har i rask takt etablerat sig som en av ligans giftigaste offensivsspelare - en utveckling som Helsingborgs tränare, Niklas Pålsson, av förståeliga skäl är nöjd med. 

 Vi är fantastiskt imponerade över vad han har presterat under den här hösten, det går inte att vara annat, säger Pålsson till Innebandymagazinet, och fortsätter: 

 På förhand hade vi stora förhoppningar på honom och trodde att han skulle vara färdig för SSL, men att han skulle få den här utvecklingen redan i höst, det hade jag aldrig vågat hoppas på. Det är långt över vad man kan förvänta sig av en ung spelare som kommer från allsvenskan. Normalt sett behöver man en säsong eller två innan man är inne i det, Linus var redo från första matchen. Det är väldigt ovanligt. 

Varför tror du att han har klarat av att göra omställningen så snabbt? 

 Först och främst för att han har otroligt fina egenskaper i spelet. Han har en tydlig spets i sin snabbhet - och det fungerar på alla nivåer. Dessutom är han väldigt bra i de avgörande momenten, med ett bra avslut och ett spelsinne som håller hög nivå även i SSL. 

Hur länge hade ni haft koll på honom innan han skrev på för er?

Jag såg honom hela förra säsongen i Åstorp/Kvidinge där han tog jättestora kliv. Vi fick faktiskt tips om honom säsongen innan det, men då var han inte alls lika långt framme i sin utveckling. Förra säsongen gjorde honom väldigt gott och inför den här säsongen var det tydligt att han var redo för att ta nästa steg. 

Hur bra kan han bli? 

 Jag ser inga begränsningar i hur bra han kan bli, för han är långt ifrån färdig i sin utveckling. Jag är övertygad om att han är en landslagsspelare om två till tre säsonger. 

Bör han vara med redan nu? 

 Jag lägger mig ogärna i förbundskaptenernas arbete, det är inte min uppgift att göra det. Linus har spelat i SSL i ett halvår och har saker att utveckla i sitt spel, jag förstår att förbundskaptenerna har valt mer rutinerade namn och med tanke på den konkurrensen som finns på hans position har jag svårt att ifrågasätta valen. Linus tid i landslaget kommer att komma, det är jag övertygad om. 


Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: