Class of 01 - RIG Umeå
Foto: Christofer Axelsson
Superligan

Mr.Autofire har gjort mest mål av alla RIG 01:or

ANNONS

Marcus Peil gör vad han kan för att leva upp till smeknamnet han fått i Pixbo.

Innebandymagazinet har tagit ett snack med flera av RIG-spelarna som tog studenten i somras för att höra hur det har gått för dem i sin nya klubb och vad de har haft mest nytta av, av allt som de fick lära sig på Riksinnebandygymnasiet. 

Under sin tid på RIG Umeå kallades Marcus Peil för ”Lill-Galante” men direkt när han kom till Pixbo så fick han ett nytt smeknamn av Andreas Stefansson som döpte Peil till Mr. Autofire.

- Första tiden i Pixbo har varit väldigt bra och lärorik. Trivs väldigt bra i laget och trivs väldigt bra i Göteborg också, säger Mr. Autofire till Innebandymagazinet.

Båda smeknamnen refererar så klart till Peils största styrka, hans fruktade dragskott som SSL-målvakterna fått plocka ut 7 gånger från nätet hittills. Ett bra facit för en SSL-debutant som håller på att spela till sig en ordinarie tröja men han är inte nöjd där.

- Mitt personliga mål är att gnugga på och göra så många mål som möjligt.

Efter halva säsongen så ligger Pixbo på en nionde plats i en haltande tabell och är just nu utanför slutspel. Men att Pixbo skulle missa att gå till slutspel finns inte på en karta enligt Peil.

- Vi hade nog förväntat oss att vi skulle ha plockat några fler poäng än vad vi gjort, så det får bli målet med andra halvan av säsongen och att ta oss så långt som möjligt i ett slutspel.

 

Vad har du saknat mest med RIG och vad har du haft mest nytta av det som du lärde dig på skolan?

- Det jag saknar mest är mina närmaste kompisar, men annars har jag det väldigt bra som det är nu. Det jag haft mest nytta av är att man lärde sig att ta hand om sig själv så det blev ingen stor omställning med flytten mer än en väldigt mycket bättre bostad och miljö.

RIG Umeå har visat sig vara en riktig plantskola till SSL och landslaget där hela 65% av alla killar som tagit studenten har spelat i SSL och 11% har nått ända till landslaget. Den första RIG-spelaren från årskull 00 som nådde landslaget var Hampus Ahren så frågan är vilken den första 01:an kommer bli som får spela i landslaget.

- Om någon får debutera någon gång så känner jag mig rätt säker på att det blir Thomas Crona. Han är otroligt bra!

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: