Zorrostraffar
Foto: Martin Holmberg
Superligan

Målvakten försvarar zorrostraffar: "Förstår det"

ANNONS

Trots två insläppta zorrostraffar senast är Linköpings Andreas Blom förstående till användandet av strafftekniken.

Linköpings målvakt Andreas Blom fick se sig besegrad av två zorrostraffar slagna av Helsingborgs Patrik Nordgren i söndagens match mellan lagen, som Linköping vann efter just straffar (5-4).

Zorrostraffar brukar skapa vila diskussioner på sociala medier och söndagens straffar ledde till ytterligare debatt, men Blom själv är balanserad i frågan – trots att det ofta är målvakter som kritiserar strafftekniken.

- Jag som målvakt måste säga att jag inte är något större fan av det. Men ja, det är ju tillåtet. Krävs det för att vinna så slänger man fram någon som kan zorra och det förstår jag, säger han till Innebandymagazinet.

Skulle du välkomna regelförändringar som antingen gör det svårare att zorra, eller helt enkelt förbjuder det?

- Ja, det är ju klart att jag som målvakt skulle vilja det. Men vissa kanske tycker det är roligt när det blir mycket mål och då är zorro ett sätt att göra det på.

Märker man tidigt när det är en zorrostraff på gång?

Det märker vi ganska tydligt. Det var lite byte av klubba, vinkling och blad. Jag visste vad som skulle komma men hittade ändå inget sätt att rädda på.

Har du själv några knep eller tekniker du använder dig av för att rädda zorrostraffar?

Jag läste något på Innebandymagazinet om att man skulle stå upp. Jag var inte riktigt bekväm med att prova det själv.  

  


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: