Foto: Andreas Joakimson
Superligan

Kalmarsunds drömstart avslutades med en stjärnsmäll

ANNONS

Kan Kalmarsund få vind i seglen igen efter de två senaste förlusterna och fortsätta sitt segertåg?

Kalmarsund har varit höstens stora positiva överrakning i herrarnas Superliga. Smålänningarna inledde väldigt starkt med tio raka segrar innan man avslutade med två förluster där den senaste var en rejäl stjärnsmäll mot Jönköping precis innan juluppehållet som slutade med en tung 1-9 förlust.

- Vi kom inte alls upp i nivå, och det blev kostsamt. Jönköping gjorde det samtidigt jättebra. De kontrade sönder oss. Man hade gärna haft en vinst i bagaget, men det är skönt att få lite ledighet emellanåt. Det blir en liten nytändning att komma tillbaka, säger lagkapten Anton till Ölandsbladet.

Så Kalmarsunds vinstsvit på tio matcher har förvandlats till en förlustsvit på två matcher. Imorgon sätter Kalmarsund punkt för första halvan av säsongen när man möter Pixbo Wallenstam i årets sista match innan serien vänder. Inte det lättaste motståndet att möta när man ska vända på steken och få medvind i seglen igen. De båda har mötts fem gånger tidigare i SSL-sammanhang och fyra av dem har slutat med Pixboseger. Däremot så vann Kalmarsund det senaste mötet. Så det blir en rejäl fight som kommer avgöra om Kalmarsund får fira nyår som vinnare eller förlorare.

- Det har varit rätt mycket medvind innan. Men vi måste visa att vi är ett minst lika bra lag i motgång, komma in på vinnarspåret igen. På ett sätt kanske det var nyttigt att få den genomköraren och torska med så stora siffror. För att verkligen inse att vi måste ge 100 procent i varje match.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: