Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Höstens bästa center om första halvan av damernas SSL

ANNONS

Klara Molin ger sin syn på hur det har varit att spela denna mycket speciella säsong.

Sirius har gjort en helt fenomenal första halva av säsongen och i halvtid ligger man tvåa i tabellen. Det är lagets bästa placering någonsin i SSL-sammanhang efter halva säsongen, man har en sjätte plats som bäst innan och det var säsongen 2015/16. En av de största anledningarna till Sirius förvandling är kaptenen Klara Molin som spelat på en egen nivå och hon blev utsedd till hösten bästa center av Innebandymagazinet nyligen.

- Vi har presterat på topp i stort sett hela första halvan och därför ligger vi där vi gör. Jag är stolt över vad vi har gjort i höst men vi vill mer och då gäller det att fortsätta prestera i alla matcher. Och det gäller mig med, jag har börjat bra men jag vill alltid mer för att hjälpa laget, säger Molin till Innebandymagazinet.

20/21 har minst sagt varit en väldigt speciell säsong och då tänker jag inte på att ni gör er bästa säsong någonsin utan pandemin som ställt till det och allt som följt i dess fotspår med inställda matcher och tomma läktare. Måste väl vara extra tråkigt för er att spela inför tomma läktare när ni gör er bästa säsong någonsin?

- Såklart är det tråkigt att vi inte får ha någon publik när vi har startat så bra och spelar en rolig innebandy! Men det är ju förståeligt med situationen i världen.

Hur har det varit att spela under dessa förutsättningar?

- Det gäller bara att vi som spelare anpassar oss till de restriktioner och regler som har satts för oss, för att vi ska få fortsätta spela hela säsongen.

Det är två lag som utmärkt sig under första halvan och det ena laget är som sagt var Sirius men när Molin får välja vilket lag som hon tycker överraskat mest går hon på det andra alternativet.

- Warberg har ju gjort sin bästa säsong någonsin se de får jag säga på största positiva överraskningen.

Vilket lag har överraskat negativt då under första halvan?

- Malmö inte kommit upp i nivå än så de får ses som den negativa överraskningen.

Hur tänker du inför fortsättningen och hur säsongen ska avgöras. Som det ser ut nu så kommer publikrestriktionerna hålla i sig och en final i ett fullsatt Globen är nog bara att drömma om. Hur vill du se att SM-finalen ska avgöras?  

- Tycker den ska avgöras som den alltid har gjort med en match men tyvärr utan publik i dagsläget!

 

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: