Höstens bästa spelare
Myra Aggestål fortsätter att ta stora kliv i SSL.
Foto: Per Wiklund
Topplista

Höstens 5 bästa centrar i SSL dam

ANNONS

Höstsäsongen är snart slut och nu väntar slutspurten där lagen väntas växla upp. Vi har rankat de spelare som presterat bäst under första halvan av säsongen.

Nedan finner du vår rankning av centrarna i damernas superliga:

1. Klara Molin, IK Sirius IBK

Sirius har redan tagit fler poäng än man gjorde på hela förra säsongen och här har vi en av de stora anledningarna, om inte den största. Kapten Molin är den som går i bräschen och visar vägen i match efter match med sin otroliga inställning och höga lägstanivå. Utöver sin spelskicklighet och att hon leder interna poängligan så lyfter hon medspelarna. En glädjespridare och riktig ledare.

2. Myra Aggestål, Thorengruppen IBK

Utvecklingen går fortsatt spikrakt uppåt för Aggestål som fick sitt internationella genombrott i VM för ett år sedan. En mer trygg spelare är svår att hitta och hon får ofta det svåra att se väldigt lätt ut. Rör sig smart på planen och tar kloka beslut. Hon har också utvecklat sitt offensiva spel den här hösten och har redan producerat fler (20) poäng än vad hon gjorde (15) på hela förra säsongen.

3. Ellen Rasmussen, Malmö FBC

Årets spelare i Svensk Innebandy förra säsongen har haft en något tuffare höst, precis som hela laget Malmö som är den stora besvikelsen i serien så här långt. Men ändå har Rasmussen varit en av Svenska Superligans absolut bästa centrar och finns som vanligt med högt i poängligan. 

4. Gabriella Strandberg, Jönköpings IK

Nyligen nåddes vi av beskedet att allt talar för att Strandbergs säsong är över, på grund av en hjärnskakning. Tråkigt för Jönköping, SSL och särskilt henne själv - inte minst eftersom hon haft en strålande säsongsinledning. Med 17 poäng leder Strandberg Jönköpings interna poängliga och hon har varit den stora härföraren i laget som kan leverera när matcherna ska avgöras. Används både som back och center.

5. Elin Roos, Endre IF

Ingen har kunnat undgå Endres fina säsongsinledning, och att gotländskorna har varit så svårslagna har berott på många saker. Men en viktig ingrediens är ledarskapet från lagkaptenen Elin Roos som är otroligt viktig för Endre både på och utanför planen. En tvåvägscenter som är duktig på att skapa bra balans i sin femma och veta hur hon ska röra sig för att underlätta för sina medspelare.


  


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Den här artikeln handlar om: