Nordgrens uppvisning
Patrik Nordgren hade en fin eftermiddag i Helsingborg Arena.
Foto: Jimmy Palm
SSL

Poängligaledaren mållös - då klev brorsan fram som poängräddare

ANNONS

Tog matchen till förlängning med sitt sena straffmål: "Sagt till Pålsson att jag vill slå straffarna"

Linus Nordgren leder hela seriens poängliga och är normalt sett den som får rubrikerna i Helsingborg. Mot Linköping hade 31-åringen det emellertid tyngre än vanligt - och centern som så sent som för en vecka sedan togs ut i Niklas Nordéns 41 man starka landslagstrupp hade svårt att få samarbetet med Linus Malmström och Max Wahlgren att fungera. 

Då klev två år äldre brodern, Patrik Nordgren, fram och såg med sina tre mål till att ta matchen till straffar, där Linköping till slut vann (5-4). 

– För egen del var det skönt att det lossnade i dag. Jag har spelat väldigt sporadiskt under de senaste matcherna och när jag väl har kommit in har jag inte vågat släppa loss. I dag intalade jag mig att jag skulle njuta och då lossnade det, säger Nordgren till Innebandymagazinet och fortsätter. 

– Jag tror att det var viktigt att jag fick sätta dit första målet redan i första bytet, då släppte nervositeten en aning och hela femman kunde spela mer avslappnat, säger 33-åringen och hyllar SSL-debutanten Joel Skog, som låg bakom Nordgrens första två mål. 

– Han kommer in och tar för sig på ett jättefint sätt och passningen till mitt första mål är en jätteprestation. Det var bara för mig att raka in bollen, berömmer Nordgren, som i matchens slutminut fullbordade sitt hattrick - med en zorrostraff. 

– Jag har sagt till Pålsson (Helsingborgs tränare) att jag vill slå straffarna, och nu fick jag chansen. Det var bara gå fram och sätta dit den. Jag har lagt mycket straffar tidigare i karriären och sedan det blev tillåtet att dra bollen bakåt på straffarna har jag bra facit på zorrostraffarna. Jag visste vad jag skulle göra. 

Du funderar inte på att använda de färdigheterna även i matchsituationer? 

– Jag satte faktiskt ett zorromål på en träning tidigare i veckan, men om jag ska försöka med det även i match, det får vi se, säger Nordgren, som färgäves överlistade Linköpingsmålvakten Andreas Blom även i straffläggningen.

– Det var riktigt jämnt i dag, som det alltid blir mot dem. Krysset kändes ganska väntat på förhand och under en straffläggning kan det sluta hur som helst. Nu får vi ladda om till Växjömatchen (30 december) där vi har revansch att utkräva. Då ska vi ha tre poäng.


Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: