annandagsinnebandy
Hampus Ahrén stod återigen för en förstklassig insats när Storvreta gick ifrån i SSL-tabellen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Ahrén hyllar målvaktstalangen efter överkörningen: "Enormt framtidsnamn"

ANNONS

Ahrén en av tolv målskyttar i hemmalaget.

Hampus Ahrén har en strålande höst bakom sig i Superligan - där han har etablerat sig som en av nyckelspelarna hos Storvreta. Mot nykomlingen Fagerhult Habo stod 20-åringen återigen för en fin insats där han tillsammans med Albin Sjögren blev poängbäst i 15-3-segern. 

– Vi gör det som vi ska göra, varken mer eller mindre. Vi visste redan på förhand att vi skulle vinna den här matchen och när vi gick ifrån i första perioden hade man på känn att det kunde rinna i väg, säger Ahrén till Innebandymagazinet och plussar för målvakten, Emil Lindblom, som fick chansen från start. 

 Han fick en hel att jobba med och visar återigen att han är ett enormt framtidsnamn. Han agerade lugnt och tryggt och såg jättefin ut i mål. Jag är övertygad om att han kommer att vara en viktig spelare för svensk innebandy framöver, så bra är han, berömmer Ahrén. 

Du stod för ytterligare tre assist och såg bra ut i spelet - vad säger du om din egen insats? 

 Det var godkänt idag. Men i ärlighetens namn är det svårt att värdera sin egen insats när vi är så överlägsna som vi är i dag. Hur många poäng det blir i en sån här match känns oviktigt, och ingenting som jag lägger något fokus på. Det är i matcherna mot Falun och Kalmarsund  som man ska kliva fram och avgöra. Det var kul att vi hade stor spridning på målskyttet och att vi var många som bidrog, det är alltid viktigt. 

Du och Filip Eriksson spelade tillsammans, återigen med stor framgång - vad säger du om ert samarbete? 

 Det är alltid jättekul att spela med honom. Vi tänker innebandy på ett likande sätt och gillar att spela i hög fart. Än så länge har vi inte spelat så mycket ihop, men jag tror att vi har potential att bygga på något intressant där, säger Ahrén och hyllar Victor Andersson, som agerade tredjelänk mellan ungtrupparna Ahrén och Eriksson. 

 Han är en perfekt komplementsspelare, som gör sin omgivning bättre. Hans beslutsfattande på banan är toppklass och han gör det väldigt enkelt för oss andra, säger Ahrén, som närmast har tio matchfria dagar innan Mullsjö kommer på besök 5 januari. 

 Det blir skönt med lite ledighet nu innan Mullsjö kommer hit. Vi förlorade ju den lite snöpligt där nere och kommer att vara grymt revanschsugna


Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: