Elitlicensen
Foto: Per Wiklund
SSL

Storvreta kan ha hittat ett sätt att klara elitlicensen

ANNONS

För drygt en månad sedan såg det nattsvart ut för Storvreta men nu kan föreningen ha hittat ett sätt att klara av elitlicensen.

Storvretas ekonomi är en väldokumenterad följetong senaste säsongerna och man klarade inte kraven för att få elitlicensen beviljad. Förra säsongen spelade man under handlingsplan men man lyckades ändå inte att återställa det egna kapitalet till positivt varvid man ansökte om särskilda skäl och fick det beviljat. Men till den 30 april 2021 måste man ha eget positivt kapital annars tvångsnedflyttas man en serie. 

- Det kommer vi inte att klara nu med en inställd Storvretacup, vi är inte ens i närheten av att klara det nu när vi tappar alla dessa pengar. Så vi måste börja hitta andra intäkter samtidigt som vi sparar in på kostnader och ser till att vrida och vända på varje krona. Men det går inte att spara in hur mycket som helst. Vi har skurit ner på kostnader och ökat intäkter sedan 2017 så vi har inte massa onödiga utgifter som vi kan spara in på. Att uppfylla de kraven på elitlicensen som förbundet ställer är helt uteslutet för oss som det ser ut nu, sa vice ordförande Henrik Ededahl till Innebandymagazinet i början på november. 

Storvreta hade bäst publiksnitt förra säsongen men tack vare att årets säsong spelas inför tomma läktare så får man inte in några pengar därifrån och man var även tvungen att ställa in Storvretacupen. Förra säsongen så plussade Uppsala klubben cirka 2 miljoner på publikintäkterna och 3 miljoner på Storvretacupen. Men trots inkomstbortfallen därifrån beräknas Storvreta göra ett nollresultat i år tack vare att marknadssidan gått bra och att man fått Coronastöd samtidigt som hallhyror och domaravgifter har sparats in. Men man har fortfarande miljonskuld från föregående säsonger att jobba ikapp och det kanske man har hittat en lösning på nu. Enligt Upsala Nya Tidningar så funderar Storvreta på att bilda ett bolag och sälja aktier.

- Våran tanke är att göra det med Storvretacupen som varumärke, säger Ededahl till tidningen.

Storvretas styrelse har tagit upp frågan att bilda ett idrottsaktiebolag där föreningen äger 51% på ett styrelsemöte och nu har man kontaktat en jurist för att se över plus och minus med att bilda ett sådant bolag.  

- Bättre vet jag inte men det är en verksamhet som ger vinst och då kan det vara lättare att sälja aktier. Det är väldigt orörd mark runt cupen. Där finns det stora möjligheter för ett företag att synas mycket och det finns en möjlighet att få tillbaka investerade pengar, avslutar Ededahl.


  


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: