Ludwig Svensson ser ut att klara sig utan operation efter knäskadan.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Dalenbackens glädjebesked - slipper operation

ANNONS

"Mycket bättre än vad jag hade räknat med".

Dalen har dragits med mängder av skador under säsongen - och så sent som för två veckor sedan, i förlustmatchen mot Mullsjö, skadade försvarsspelaren Ludwig Svensson sitt knä så pass illa att han fick lämna planen på bår. 

– Det var en märklig situation där jag försökte undvika att kollidera med en spelare i deras lag och överböjde benet, beskrev 23-åringen situationen till Innebandymagazinet ett par dagar efter matchen. 

Nu har backen fått svar på sin magnetkameraundersäkning - ett positivt sådant. 

– Just nu är det relativt bra. Jag har lite ont, ibland lite värk, men redan andra dagen klarade jag mig ganska bra från smärtan, säger Svensson till Västerbottens-Kuriren och berättar att han ser ut att klara sig från en operation. 

Trots det väntar flera veckors vila för backen - som hoppas på att kunna vara tillbaka till ett eventuellt slutspel. 

– Det var mycket bättre än vad jag hade räknat med. Jag får göra allt jag kan, sen känns det viktigt att jag är redo när jag väl kommer tillbaka, säger han till VK. 

För Svenssons lagkamrater i Dalen väntar närmast spel mot Höllviken i mellandagarna.  

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: