Foto: AC.Kårhag
Internationellt

Pixbotränaren: ”Outstanding framför kassen”

ANNONS

Pixbotränaren som anses vara en av SSL:s främsta matchcoacher hyllar valet av Eliska Krupnova som världens bästa damspelare 2020.

– En världsklasspelare som spelar topp i vår förstafemma. Hon är otroligt seriös idrottskvinna, ett fantastiskt häftigt val, säger Jonas Eliasson till Innebandymagazinet.

Jonas Eliasson har följt den 27-årige tjeckiskan väl. Under hans första sejour som huvudtränare för Pixbo Wallenstams damer resulterade i såväl SM-guld som Championscup-guld. Där var Eliska en huvudrollsinnehavare i hans lagbygge.

Efter en tid kring klubbens herrlag är Jonas Eliasson tillbaka sedan sommaren 2020 som ansvarig för damerna och sugen på en favorit i repris. Att vinna titlar med Pixbo Wallenstam.

– Det är inget jag hymlar om.

Hur ser du på Eliska Krupnovas fem, nästan sex säsonger i Sverige?

– Hon tog för sig direkt och jag har kunnat använda henne på flera positioner. Hon har spelat back, center och forward under min tid i laget. Hon var med första året och vann SM-guld direkt och hon gjorde mål i SM-finalen. Hon har utvecklats enormt och är en förebild och pådrivare i laget. Hon får sin omgivning att bli bättre och det är en av hennes främsta styrkor som innebandyspelare.

Är det framför motståndarens mål som hon vinner mest dueller?

– Hon är vältränad och ger alltid 100 procent i alla sammanhang. Hon är stor och jag använder henne ofta framför mål i powerplay. Hon har ett härligt målsinne och har utvecklat sina avslut väldigt mycket. Hon är jobbig att möta för motståndarna eftersom hon är ettrig och stänger många passningsvägar Jag skulle nog säga att hon är outstanding framför kassen. Så mitt svar blir ja på frågan. Hon är grym runt motståndarnas mål.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fortsätter vinna – 7-2 mot Kalmarsund Målfest för Pixbo Wallenstam borta mot Endre Fyra raka segrar för Pixbo Wallenstam – efter 15-1 mot Lockerud/Mariestad Pixbo Wallenstam vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande IBK Lund Pixbo Wallenstam vann klart borta mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: