Warberg tappade viktiga poäng i jakten på SSL-kval igår.
Foto: Helmuth Subiabre
Warberg IC

Klubblegendaren sågar insatsen: ”Blev ledsen”

ANNONS

Inför en digital rekordpublik kryssade Warberg hemma mot Lerum i herrarnas allsvenska. En av åskådarna var klubbikonen Mathias ”Bult” Larsson och han var allt annat än nöjd med matchen – men är hoppfull inför framtiden.

Warberg, som ligger fyra i Allsvenskan Södra, tog tidigt ledningen hemma mot åttondeplacerade Lerum men när första perioden summerades stod det 3-1 till gästerna. Efter andra var resultat 4-2 till Lerum och när slutsignalen gick konstaterades det att lagen delade på poängen i matchen som slutade 6-6.

Noterbart är att matchen slot ett publikrekord i allsvenskan för antalet besökare på en webbsändning. Inte mindre än 3705 åskådare tittade på matchen. En av dessa var klubbikonen Mathias ”Bult” Larsson, som inte alls var nöjd över insatsen. 

- Man är ju tävlingsmänniska och man blir besviken när laget i ens hjärta inte presterar som man vill. Det var ingen bra insats – man kräver mer av laget, säger han till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Sen vet jag att det kan komma dåliga dagar också, men slita och kämpa för klubbmärket kan man alltid göra. 

Larsson, som har en mångårig karriär som spelare i klubben under dess storhetstid, tycker att det var just inställningen som var Larssons främsta klagomål gällande insatsen.

- Det syntes ganska tydligt. Vi gjorde 1-0 väldigt tidigt och då trodde de nog att det skulle rulla på. Men man ser att det är väldigt få maxlöpningar. Inställningen överlag kändes loj. När man själv har spelat så ser man det ganska tydligt var det brister. Ingen kan säga att inställningen var hundraprocentig.

Du själv har en lång spelarkarriär bakom dig – hur gör man i sådana lägen, när inställningen brister?

- Förr hade vi ganska många spelare som kunde ryta till internt. Spelare som kunde slå av en klubba och säga att ”detta är inte okej”. Nu vet jag inte hur det ser ut i omklädningsrummet men någon får ta i om det inte ser bra ut, även om det finns olika sätt att göra det på. Jag vill att Warberg ska upp i SSL och det jag såg igår gjorde mig ledsen. 

Warberg ligger fyra i en släpande tabell som gör att de kan gå upp i serieledning om de tar sex poäng i sina två nästa matcher. Hur tycker du att det har sett ut i övrigt?

- De är med där uppe men vi har högre förväntningar på dem. De har alla förutsättningar och fantastiska innebandspelare – truppen ser väldigt bra ut. Det är bra fart på träningarna. Jag tror det här kommer bli bra till slut. Warberg gör jättebra grejer och föreningen som sådan mår bra även om det är kämpigt med ekonomin. 

”Bult” är dock noga med att poängtera att han inte vill låta för negativ då han även ser många ljusglimtar i föreningen.

- Det är en tuff situation i allmänhet nu med ekonomin. Warberg gör många bra grejer och damsidan ser fantastisk ut. På herrsidan har det inte sett så bra som vi supporters vill att det ska se ut. Men jag pratar med Kimmo (Eskelinen, sportchef) ganska ofta och jag vet att de jobbar på det hela tiden. Men det är inte i december som kvalet avgörs så det gäller att toppa formen då. 

- Jag tror och hoppas att detta kan bli en väckarklocka för dem.

Se highlights från gårdagens match här

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: