Sirius-Helsingborg 4-9
Foto: Per Wiklund
SSL

Linus Nordgren hetast i SSL? "Gör fler mål än jag brukar"

ANNONS

Helsingborgscentern om superformen och landslagsplatsen: "Det är ärofyllt"

Igår utnämnde Innebandymagazinet Helsingborgs Linus Nordgren till första säsongshalvans näst bästa center i SSL efter Växjös Ludwig Persson. Men efter kvällens nya superinsats mot Sirius är frågan om han inte hör hemma på förstaplatsen. Med fyra mål och en assist var det 31-åringen som var den stora skillnaden i Helsingborgs 9-4-seger.

– Vi började lite slarvigt och hafsigt men Jonathan Edling spelade bra idag och vi åt oss in i matchen. Sedan tycker jag att vi var det bättre laget resten av matchen, säger Linus Nordgren till Innebandymagazinet.

Och du verkar vara i superform?

– Ja, faktiskt. Det har gått väldigt bra och känts riktigt bra hela säsongen. Framför allt gör jag mycket mål just nu, betydligt fler än jag brukar. Vi har haft bra stäm i formationen sista veckorna.

Vad beror det på att det går så bra just nu?

– Det är svårt att säga. När det går bra så tänker man inte så mycket, man bara kör på och är inne i stimmet. Det är verkligen svårt att sätta fingret på.

Du kom med i landslagstruppen som togs ut av nya förbundskaptenerna i veckan, vad betyder det för dig?

– Det är ärofyllt. Sedan innebär inte det här att man får dra på sig landslagströjan, för att man är med i den här 41-mannatruppen, men det är ett ärofyllt kvitto på att man gör något bra så klart. 

Har du VM nästa år som ett stort mål, eller hur tänker du kring landslaget?

– Det är inget som jag har tänkt på. Jag har inte varit med i landslaget på många år så jag har inte tänkt på det alls förrän truppen kom ut. 

Elva matcher spelade i SSL och nu klev ni upp på slutspelsplats, är ni nöjda hittills?

– Nej, det är vi inte. Vi har pratat mycket om vårt försvarsspel som inte är där vi vill ha det. Vi har släppt in extremt mycket mål och då har vi ändå världens bästa målvakt, det är inte acceptabelt. Det började rätt bra men efter det har vi inte kommit upp i nivå. Men idag satte vi försvaret bättre så det var skönt.


TV: Bandysvingen blir en genial passning

Har Nykvarns kapten Jonas Wiberg ögon i nacken? Se blixtsnabba kontringsmålet i Sörmlandsderbyt mot Onyx.

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Skälby vann klart borta mot Sirius Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: