Foto: Per Wiklund
Superligan

Tre SSL-matcher skjuts upp i helgen

ANNONS

Tre av sju matcher i årets sista omgång av damernas SSL ställs in.

I helgens spelas den sista omgången av första halvan i damernas SSL och även årets sista matcher på damsidan. Men tre av dem är uppskjutna på grund av Corona-pandemin. 

Täby-Pixbo 

Pixbos tränare har missat de två senaste matcherna och nu har även spelartruppen bekräftade coronafall. Så Pixbo och Täby har kommit överens om att flytta fram matchen till den 20 januari istället.

Jönköping-Malmö

Malmö har fem konstaterade fall i truppen och två med symptom. Malmö har stängt ner all gemensam verksamhet sedan den 9 december och framåt. Nytt speldatum är satt den 28 januari.

- Ja att vi likt många andra lag skulle drabbas var ingen överraskning. Men så mycket och så snabbt kom som en blixt från klar himmel. Vi har varit ordentligt noggranna med protokoll, policys, febertagning, handsprit osv och föreningen har även investerat i en maskin som hjälper oss desinficera omklädningsrum och andra mindre utrymmen vi befinner oss i. Utan att sitta med svaren så är hypotesen att smittan kommer ifrån spelarnas civila yrken. Ingen av de smittade är för väl inte allvarligt sjuk, säger lagets tränare Mikael Jeppsson till föreningens hemsida.

Västerås Rönnby-KAIS Mora

Rönnby har tre bekräftade fall varav två av dem insjuknat under veckan. Där har matchflytten precis blivit godkänd och inget nytt speldatum är satt ännu. 

- Förstå mig rätt, jag älskar sporten innebandy...men i dessa tider känns det oviktigt. Vi har ett jobb på sidan om vilket gör att vi träffar extremt mycket folk dagligen... För vems skull spelar vi? Är det verkligen rimligt när personer inom vården går på knäna och smittan ökar?, skriver Rönnbys lagkapten Elin Björkman på Twitter.  

Matcherna som i dagsläget ska spelas i omgång 13 är följande:

Idag 18.30 Thorengruppen-Endre
Lör 13.00 Sirius-Nacka Wallenstam
Lör  15.00 Karlstad-Lund
Lör 16.00 Falun-Warberg


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: