Foto: Per Wiklund
Superligan

Siriusspelaren långtidsskadad - ersätts av en Storvretaspelare

ANNONS

Sirius förstemålvakt har gått sönder då passar man på att låna en av rivalernas tre målvakter.

Sirius förstemålvakt Oskar-Viking Tjernberg har skadat sig illa i handen och kommer bli borta en längre tid. Men SSL-laget har redan hittat en lösning genom att låna in lokalkonkurrenten Storvretas målvakt Jacob Pettersson. 22-åringen spenderade hela sin juniortid i just Sirius och han gjorde även sin SSL-debut där men de fyra senaste säsongerna har han tillhört Storvreta. 

-  Bra för Jacob att han får lite mer matcher och att vi samtidigt kan hjälpa Sirius. Det är bra för oss, Jacob och Sirius, säger Storvretas sportsligt ansvarige Henrik Ededahl till klubbens hemsida. 

Låneavtalet är skrivet fram till den 28 januari då ett nytt samtal om fortsatt låneavtal kan diskuteras.

- Det var snabba ryck för att få mig spelklar, vi har försökt att hitta någon lösning på matchtid en längre tid nu och det är skönt att det är klart. Det förenklar också såklart att jag blir kvar i Uppsala så jag inte behöver resa en längre bit för träningar och matcher. Utlåningen varar fram till den 28:e januari till att börja med. Sen får Storvreta, Sirius och jag komma överens om utlåningen ska fortsätta säsongen ut eller avslutas då. Det kommer bli en spännande utmaning, berättar Jacob Pettersson. 

Hur länge Tjernberg blir borta är oklart men det kommer nog ta minst ta sex till åtta veckor säger Sirius tränare Stefan Forsman till Upsala Nya Tidning

- Jag har inte fått fullständiga uppgifter runt det där men en skena som håller fingret på plats ska vara ditsatt. Jag tror att det handlar om senor och ligament, säger Forsman till tidningen. 

Jacob Pettersson kommer att slängas in i hetluften direkt från start i morgondagens match mot Helsingborg som drar igång 16.30 i IFU Arena.


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: