Thorengruppen-Endre 6-7 sd
Superligan

Dramatik när Endre vände och vann seriefinalen

Gotländskorna stod för en enastående vändning mot Thorengruppen.

Endre lyckasdes att komma tillbaka efter att ha varit utspelade i 20 minuter och vända ett fyramålsunderläge till vinst i sudden mot Team Thorengruppen.

- Det var en otroligt skön vändning men jag kände att vi hade det i oss. Det var riktigt riktigt skönt att vi lyckades vinna i sudden, sa en glad matchhjälte i Wilma Johansson till Sportexpressen efter matchen.

Serieledarna Thorengruppen hade fullständig kontroll på första halvan av matchen och ledde rättvist med 4-0. Då justerade Endre sin taktik och gick upp och pressade högre i banan och det gav effekt och efter 40 minuters spel hade de ätit up underläget till 3-5.

-Första perioden hade de mycket boll och styrde och ställde. Vi vill också ha mycket boll och styra spelet men vi ryckte upp oss både i spelet med boll och i försvaret och vi slutade att bjuda på lägen och det var därför vi lyckades komma ikapp.

I tredje perioden höjde sig Endre lite till men Thorengruppen lyckades att behålla sitt försprång enda till det var två och en halv minut kvar då Ellen Bäckstedt kvitterade till 6-6 och tog matchen till förlängning. Där kunde Johansson avgöra mycket kyligt genom att runda målvakten i ett friläge och tråckla in bollen längs backen.

- Det var otroligt skönt och vi hade snackat om att jag skulle gå djupare. Så det gjorde jag och jag vet inte riktigt hur det gick till men vi fick ett kontringsläge och Anna (Jakobsson) lägger ut den till mig. Jag ser att jag inte har någon framför mig så då trampar jag in. Det blev väldigt tight men jag lyckades att pilla dit den och det var riktigt skönt.

Thorengruppen är alltjämnt serieledare 5 poäng före Endre men gotlänningarna har spelat två matcher mindre så vinner man sina två hängmatcher så tar man över serieleningen. Men det kommer vara Thorengruppen som får fira in det nya året som serieledare då årets tre sista matcher spelas imorgon.

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Stort jubel när Thorengruppen säkrade seriesegern med vinst mot IBK Lund Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad