Foto: Per Wiklund
Landslaget

Andersson om backkollegans petning: "Lite överraskande"

ANNONS

Rasmus Andersson är en av totalt fyra Dalen-spelare som tar plats i Niklas Nordéns första landslagstrupp.

Med sånär halva grundserien spelad kan Dalenbacken Rasmus Andersson se tillbaka på en spelmässigt mycket fin höst, där Hörnefors-produkten etablerat sig som en av nyckelspelarna i Dalen. 

Nu har backen, som noterats för 13 poäng den här säsongen, för första gången i karriären tagits ut i a-landslaget. Ett besked som enligt honom själv kom oväntat. 

– Jag hade ingen som helst aning om att det skulle komma en trupp nu, det fanns inte i tankarna. Jag trodde att de nya förbundskaptenerna skulle presentera sin trupp först i februari. Det var ett väldigt roligt besked att gå in i helgen med, säger Andersson och berättar om hur han fick beskedet: 

– Det var faktiskt min lagkamrat här i Dalen, Alexander Hedlund, som berättade det precis innan träningen i går (torsdag). 

– Det är kul att förbundskaptenerna har koll på vad man gör och att de tycker att jag har presterat bra i höst, det stärker naturligtvis självförtroendet ytterligare.  

I landslagstruppen, som under rådande pandemi, inte kommer att samlas, har 24-åringen sällskap av klubblagskompisarna Måns Parsjö-Tegnér, Christoffer Andersson och Linus Holmgren. 

Däremot saknas backkollegan Viktor Nystedt som fanns med på senaste landslagslägret i Gävle - något som förvånar Andersson.

– Lite överraskande är det, det tycker jag. Han har varit med tidigare och har spelat på en hög nivå under många år nu. Men alla förbundskaptener har olika strategier för sina truppval och vilka spelare de väljer att ta ut. Jag tror att han fortsatt är aktuell för landslaget om han spelar på den nivån han gör, säger Andersson uppmuntrande om sin lagkamrat. 

Niklas Nordén uttalade sig positivt om dig efter din insats i guldsteget i oktober - vad tycker du om den innebandyn som han vill spela. Passar den dig? 

– Den passar mig jättebra och det är nog delvis därför som jag är uttagen. Jag vet att Niklas gillar en intensiv innebandy med hög press där alla spelare är med och bidrar. Det är en innebandy som jag står för och som liknar det spel som vi i Dalen spelar den här säsongen, säger Andersson, vars Dalen tar emot serieldande Storvreta i helgen. 

– Det är alltid kul att möta dem och det är en tydlig värdemätare på hur bra vi är, jag ser verkligen fram emot det mötet, säger den nyblivne landslagsspelaren. 



Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: