Foto: AC.Kårhag
SSL

Doldisnyförvärvet som gör succé i SSL

ANNONS

Under silly season gick hon under radarn men under inledningen av säsongen har hon låtit klubban tala.

Inför årets säsong var det många lag som gjorde starka silly season på damsidan och den största trenden var att värva in finska landslagsspelare. Anna Jakobsson utsågs till den bästa värvningen av Innebandymagazinet tätt följd av två finska landslagsspelare. En värvning som gick under radarn och som inte platsade på listan över säsongens 20 bästa värvningar var Jönköpings Emma Thorsson.

Men efter 12 spelade matcher har Thorsson gjort lika många poäng och med sina nio mål leder hon den interna skytteligan. 19-åringen kom från två säsonger i Allsvenska med Hovslätt där hon gjorde 21 poäng ifjol. Hennes 12 poäng i Superligan räcker till en fin fin tredje plats i rookiepoängligan bakom två finska spelare.   

- Första tiden i Jönköping har varit otroligt bra tycker jag. Det är ett härligt lag med en go lagkänsla, där vi kämpar för varandra. Jag trivs jättebra, säger Thorsson till Innebandymagazinet.

Vad säger du om din inledning på din SSL-karriär som började med tre mållösa matcher innan du slog till med två mot självaste Thorengruppen. Hade du förväntat dig den här succén?

- Det är trots allt min första säsong i SSL så det är svårt att veta vad man ska förvänta sig. Jag har gått in med inställningen att jag ska göra mitt yttersta och försöka tillföra så mycket jag kan till laget. Sen att poäng har trillat in längst vägen är bara en bonus och självklart kul!

Daniela Westerlund 15p, Mia Vallenius 13p sedan kommer du på tredje plats med 12 poäng. Måste kännas rätt gött att vara seriens tredje bästa rookie av alla 86 spelare som debuterar i Superligan i år?

- Självklart superkul, absolut inget jag har förväntat mig. Jag jobbar för att bli en bättre spelare både defensivt och offensivt och lägger inte fokus på att jag ska göra poängen, det viktigaste är att vi vinner matcherna som ett lag och gör det tillsammans.

På tal om laget så har det inte gått lika bra för Jönköping utan man låg länge under nedflyttningsstrecket men i senaste matchen slog man till med en av säsongens största skrällar när man besegrade Täby med 6-5.

- Det var en otroligt rolig match att spela. Vi gick verkligen ihop som ett lag, kämpade genom hela matchen och var redo från start. Jag tycker vi gör en bra prestation och alla tar ett stort ansvar och vår målvakt gör en fantastisk match.

Skrällsegern gjorde att Jönköping lämnade nästjumboplatsen och klättrade upp tre placeringar till en tionde plats. Men det är bara två poäng ner till Malmö under strecket.  

- Tycker vi växer i vår utveckling för varje vecka som går. Vi jobbar hårt tillsammans för att vinna matcher och känner att vi är på rätt väg. Vi har en lång säsong och vi tar match för match.



Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: