Foto: Christofer Axelsson
Superligan

Rookien om drömstarten i SSL: "Känns som varenda skott går in"

ANNONS

Tim Andersson-Carlsson leder SSL:s skytteliga efter elva omgångar: "Gått långt över förväntan".

Fagerhults succéman, Tim Andersson Carlsson, har haft en magisk start på säsongen och leder sensationellt SSL:s skytteliga efter elva omgångar före storheter som Kim Nilsson och Alexander Galante Carlström. 

Själv tar 19-åringen, som faktiskt spelade tre SSL-matcher med Mullsjö i fjol, framgången med ro. 

 Det är naturligtvis fantastiskt kul och jag är glad att det har gått bra, men jag försöker verkligen att leva i nuet och inte sväva i väg. Jag vet att det kan svänga snabbt och helt plötsligt kan det gå några matcher utan att man gör mål. Det är viktigt att behålla ödmjukheten, säger Tim Andersson-Carlsson till Innebandymagazinet och berättar att han känner flåset från konkurrenterna i skytteligan. 

 Det är världsstjärnor som jag har bakom mig och man vet sedan gammalt att om de har dagen så kan de göra sex-sju mål. Men jag ska göra allt vad jag kan för att hålla dem bakom mig så länge det går. 

Hade du i din vildaste fantasi kunnat tänka dig att du skulle toppa skytteligan med snart halva serien spelad? 

 Nej, det har gått långt över förväntan, det måste jag erkänna. Men med tanke på att det gick bra för mig i fjol så hade jag naturligtvis förhoppningar på att kunna göra en bra säsong - men att det skulle gå så här bra, det hade jag inte kunnat tro. 

Vad är hemligheten bakom succén? 

 Jag skulle säga att mitt driv och min passion för att spela innebandy är det som driver mig framåt. Det finns ingenting bättre än att få hålla på med det här och det tror jag avspeglar sig på planen. Dessutom har jag alltid älskat att göra mål och det tror jag särskiljer mig från många andra spelare inte gör lika många poäng. 

Han fortsätter: 

 Just nu känns det som att varenda skott går i mål. Det gör att självförtroendet växer och att jag tar för mig ännu mer. 

Förra säsongen gjorde du nästan lika många mål som assist - i år gör du betydligt fler mål. Har du blivit en mer utpräglad målskytt den här säsongen? 

 Det är intressant att det statistiken är så tydlig i år. Tidigare säsonger har det varit ganska jämnt fördelad mellan mål och assist, men så har det verkligen inte blivit nu. Kanske är det så att jag söker mål lite mer än vad jag har gjort tidigare säsonger där jag i stället har gått för en passning. 

Hur bra koll har du på vad dina rookie-konkurrenter uträttar? 

 Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hade det, men det är inget som jag lägger någon vidare energi på. Men det är klart att nu när jag har börjat så här bra blir det en morot att konkurrerar om det priset som årets rookie. Men först och främst fokuserar jag på laget och att vi gör det som vi ska - det individuella får komma i andra hand. 


Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: