Foto: FBC Kalmarsund
Superligan

Poängligaledaren i Allsvenskan förstärker SSL-lag

ANNONS

Nykomlingarna och SSL-jumbon IBK Lund får fin förstärkning till helgen.

Emelie Rosenqvist var med och spela upp Malmö till SSL och hon spelade även med "Las Magentas" De två första säsongerna i Superligan. Men efter det valde hon att gå till FBC Kalmarsund och Allsvenskan där hon de tre senaste säsongerna legat i toppen av poängligan. När säsongen pausades tidigare i höstas så var hon i delad ledning i skytteligan. Nu är hon klar för comeback i SSL och det är nykomlingarna Lund som lånar in henne.

- Jag ska vara nere i Malmö mycket över jul och hade lust att både träna och spela. Det var lite kontakter som hörde av sig och sedan blev det klart.  Just nu är det en utlåning fram till januari, till vår serie drar i gång, om den nu gör det. Annars får vi se om lånet förlängs, säger Rosenqvist till Barometern.  

Totalt har Rosenqvist gjort 101 poäng för Kalmarsund på 65 matcher och hon är spelklar till Lunds match mot Karlstad i helgen. 


Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: