Foto: Adam Troy
Träning

Jan Zaugg delar med sig av sina bästa tekniktips

ANNONS

"Vi ägnade egentligen all vår lediga tid till att spela innebandy".

Med sin bländande teknik och sina aviga innebandykonster har Jan Zaugg under de senaste säsongerna etablerat sig som en av världens bästa spelare. För Innebandymagazinet delar Mullsjös 23-årige innebandy-virtuos med sig av sina bästa tekniktips - och berättar hur han själv har övat upp sina färdigheter. 

- Jag har lagt ner enorm mycket tid utanför de specifika innebandyträningarna. Jag älskar - och har alltid älskat innebandy mer än någonting annat, och tillsammans med min bror och mina kompisar ägnade vi egentligen all vår lediga tid till att spela innebandy. 

Har du lagt mycket tid på att träna upp din teknik - i så fall har du några tips att dela med dig av? 

- Jag har aldrig ägnat mig åt några specifika teknikövningar. Min teknik har jag snarare fått genom att spela mycket på egen hand - då har jag lagt mer tid på mitt skott och när jag var yngre kunde jag stå före och efter träningarna och skjuta 500 skott. 

Hur stor användning har du av din teknik i matchsituationer? 

- Väldigt stor skulle jag säga, och den hjälper mig egentligen i alla situationer på planen. Om man är snabb i tanken och i händerna kan man kompensera för att man är sämre på andra saker. 

Det finns säkerligen en del unga som ser upp till dig - vilka spelare tog du inspiration från när du var yngre? 

- Jag har egentligen aldrig haft någon idol, utan försökte bara kolla så mycket innebandy som möjligt och försökte lära mig från dem, säger Zaugg, och nämner tre spelare som trots allt inspirerat honom. 

- Jani Kukkola, Emanuel Antener och Daniel Calebsson är tre spelare som jag kommer att tänka på.




Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: