Succérookien
Foto: Per Wiklund
Superligan

Tränarhyllningen: "Han är unik för närvarande"

ANNONS

Fagerhulttränaren Johan Kihlblom har all anledning att vara nöjd med tonårssensationen Tim Andersson-Carlsson.

Tim Andersson-Carlsson kan se tillbaka på en smått sensationell höst i svenska superligan. I söndags kom fyra nya mål från 19-åringens klubba, som nu leder hela seriens skytteliga på 22 mål - tre före Kim Nilsson och fem före Alexander Galante Carlström.

− Han är unik för närvarande. Han levererar i match efter match och med tanke på att han är så pass ung så gör han det riktigt bra, säger Andersson-Carlssons tränare, Johan Kihlblom, till Jönköpings-Posten efter matchen. 

Succérookiens fantastiska prestation till trots har Fagerhult fortsatt stora problem i försvarsspelet - och matchen mot Sirius var inget undantag. 

− Vi gör mycket mål men släpper in många också. Att vi anfaller så friskt är ingen tillfällighet för det måste vi göra om vi ska ha en möjlighet att vinna mot de här lagen. Däremot tycker jag att vi kan tvätta bort en del mål bakåt när vi blir lite för naiva, säger Kihlblom till JP. 

Övertidssegern mot Sirius var nykomlingens tredje den här säsongen och innebar att man lämnade bottenkonkurrenterna bakom sig. 

På lördag väntar ytterligare ett nyckelmöte, när nästjumbon Höllviken (med Pontus Martell-Karlson tillbaka i truppen) kommer till Nyhemshallen. 

 

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: