Foto: Per Wiklund
SSL

Sirius ville skjuta upp matchen - Fagerhult tackade nej: "Oansvarigt"

ANNONS

"Vi tyckte att det var lite sent, det var ju inte ens ett dygn kvar före matchen".

Tim Andersson-Carlsson blev stor matchhjälte för sitt Fagerhult Habo när han skickade in matchavgörande 9-8 i förlängningen borta mot Sirius i söndags.  

Ett tungt resultat för hemmalaget som redan under lördagen ville skjuta upp matchen efter att en spelare i laget testat positivt för covid-19. 

Dimitar Kostov i Sirius sportgrupp är kritisk till att matchen spelades: 

- Vi tycker att det är oansvarigt. Vi vill förhindra smittspridningen. Det här handlar om människoliv, säger han till Upsala Nya Tidning och berättar att man hade hoppats på att nå en överenskommelse med Fagerhult Habo - som i sin tur ville att matchen skulle genomföras. 

- Moraliskt kan jag inte säga emot utan hålla med men de (Sirius) ringde fyra, halv fem på lördagen. Vi hade en diskussion i styrelsen och med ledarna i laget och vi tyckte att det var lite sent, det var ju inte ens ett dygn kvar före matchen. Det är inte ett regelverk men det finns riktlinjer från förbund och FSSL (Föreningens svenska superligan) som satts upp och den här gången valde vi att gå på den linjen, säger Linderum till UNT. 

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: