Träningstips
Foto: Per Wiklund
Träning

Poängkungens knep för att lyckas i powerplay: "Hjälpt mig att bli en bättre målskytt"

ANNONS

Dalens skarpskytt Christoffer Andersson har gjort nio poäng i powerplay den här säsongen - fler än någon annan.

28 poäng och en andraplats i SSL:s poängliga. Dalens Christoffer Andersson kan se tillbaka på en minst sagt lyckad höst - där spelet i powerplay varit en av nycklarna till 24-åringens poängsuccé. 

För Innebandymagazinets läsare delar högerskytten med sig av sina bästa knep för att lyckas i numerärt överläge. 

1. Gå på instinkt 

– När du väl får läget att spela med en man mer måste det gå fort - annars är läget borta. Under årens lopp har jag lärt mig att lita på mina instinkter och att våga ta snabba beslut. Ser jag att målvakten lämnar en lucka vid bortre stolpen eller att min medspelare står fri för en diagonalpassning agerar jag direkt och oftast vet jag redan vad jag ska göra innan jag får bollen. På den här nivån har man inte tid att tänka för mycket, då har motståndaren hunnit sätta sig i täck och målvakten redan hunnit göra sin överflyttning. Lita på dina instinkter! 

2. Se till att vara ett hot - hela tiden. 

– För att till fullo utnyttja att ni är en man mer på banan så är det avgörande att alla utgör ett hot för motståndarna. Om någon står och gömmer sig har övertaget försvunnit och det är som att spela fyra mot fyra. För egen del brukar jag se till att röra mig i en position där jag kan göra mål eller där jag kan hitta en bra passning. En annan nyckel för att vara ett hot är att vara rörlig. Står du helt stilla blir du väldigt lättläst. Ta bollen inåt i planen och gör en rörelse innan du släpper bollen vidare - då får du automatiskt motståndarna att behöva röra sig och på så sätt kan det uppstå ytor. 

3. Försvåra för motståndarna med ditt skott. 

– Jag har lagt enormt många timmar på att öva upp mitt skott - och framförallt att förflytta bollen lite i mot mig i skottögonblicket. På så sätt försvårar man för täcket, som riskerar att komma fel till bollen och för målvakten som får svårare att rädda skottet. Det har hjälpt mig att bli en bättre målskytt. 



Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: