Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL

Söndagens hetaste matcher och hur de slutar

ANNONS

Totalt 7 matcher spelas under söndagen och tre av dem sticker ut ur mängden.

15.00 IK Sirius - Fagerhult Habo IBK SSL Herr

Ett hyperintressant möte i botten av tabellen där Fagerhult ligger under nedflyttningsstrecket på fem poäng och Sirius ligger precis över på sex poäng. Så det är oerhört viktiga poäng som står på spel för som det ser ut nu så är det fyra lag som halkat efter övriga och förutom dessa två är det Höllviken och Thorengruppen. Det skiljer just nu sju poäng mellan Sirius som ligger överst av bottenlag till Jönköping som ligger på tionde plats. Så vinner Sirius har man chansen att göra ett litet ryck från bottenträsket och närma sig mittenlagen. Men skulle man förlora så bjuder man in Fagerhult istället och då klättrar de över nedflyttningsstrecket. Eftersom det är så viktiga poäng på spel så håller jag Sirius som favoriter då de har mer erfarenhet av viktiga matcher och tror att de vinner med 6-4. 

17.00 IBK Dalen - Mullsjö AIS SSL Herr

Båda lagen har spelat 10 matcher och båda lagen har spelat in 21 poäng på dem men Dalen ligger före i tabellen för man har ett mer plusmål i målskillnaden. Som ni ser är det två väldigt jämna lag som möts men det finns även lite statistik som vittnar om jämnheten mellan lagen när det kommer till inbördes möten. Mullsjö har 8 raka vinster mot Dalen men 6 av dem har avgjorts i sudden eller på straffar. De fyra senaste mötena har gått till förlängning och de två senaste av dem har slutat 7-6 till Mullsjö. Backar man bandet lite längre bak så hade Dalen två raka vinster innan Mullsjös åtta långa segersvit började och de två matcherna vann Dalen med udda målet. Så att denna drabbning ska sluta med en uddamålsseger känns ju kassaskåpssäker men så tror jag inte att det blir. Dalens frånvarolista är alldeles för lång  för att de ska ha muskelkraft nog att bryta Mullsjös fina segersvit utan det blir en nionde raka seger för Mullsjö och man tar den relativt enkelt med fyra fem bollars marginal.     

13.00 Pixbo Wallenstam - Thorengruppen IBK SSL Dam

Här hittar vi hela helgens intressantaste möte som mycket väl kan komma att bli säsongens två finalistlag. Thorengruppen har redan besegrat Pixbo den här säsongen med 7-5 och nu är det dags för returmötet. Säsongen har inte vänt än men efter alla uppskjutna matcher kan det väl vara trevligt med en framskjuten match istället från omgång 15. Här är det två väldigt revanschsugna lag som möts då bådas segersviter förstördes förra omgången då Thorengruppen förlorade efter 10 raka vinster och Pixbo förlorade efter 5 raka vinster. Men jag tror att Pixbo är mest revanschsugna inte bara för att man tappade en kassaskåpssäker ledning senast mot Sirius utan för att man inte besegrat Thorengruppen/IKSU på väldigt länge. Man har 10 raka förluster och senast man vann var i början på 2017. Så frågan är om man är så hungriga på revansch att man kan bryta den långa förlustsviten mot Thorengruppen? Jag tror inte det utan Thorengruppen kommer vinna denna med en eller två bollar trots att man åkte på sin andra raka förlust igår och inte alla spelade bra mot Warberg. 

Övriga matcher

16.00 Linköping IBK - Pixbo Wallenstam IBK SSL Herr

16.30 Växjö IBK - Jönköping IK SSL Herr

13.00 Visby IBK - AIK IBF All Norra

15.00 Malmö FBC - IBF Örebro ALL Södra


Den här artikeln handlar om: