Lördagens SSL
Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Warberg skrällde rejält mot Thorengruppen

ANNONS

Hanna Svensson gjorde en fantastisk insats när Warberg tog säsongens sjätte seger.

Warberg stod för en rejäl skräll på lördagseftermiddagen då de besegrade serieledarna Thorengruppen hemma i Sparbanken Wictory Center med 5-4 efter en period av bra anfallsspel och två perioder av overkligt bra försvarsspel.

- Det var en jättetuff och tempofylld match där hela laget krigar jäkligt hårt. Vi gör nästan en 100 procentig insats, säger målvakten Hanna Svensson som gjorde en stormatch och räddade 24 skott samtidigt som Warberg bara sköt iväg nio.

- Oj jäklar var det så stor skillnad. Jag gjorde en bra insats och räddade det jag ska. Sedan hade jag lite tur att de missade flera öppna lägen och jag hade väldigt mycket hjälp av mina lagkamrater.

Efter första perioden stod det 4-3 till hemmalaget och i andra perioden utökade Pernilla Hermansson ledningen med en iskall straff. I början på tredje så reducerade Oona Kauppi till 4-5 men närmare än så kom aldrig Thorengruppen.   

- Jag tror att vinner för att vi bara gick in för det idag. Vi kämpade från start och gick in för det mer från början än vad vi gjort någon gång tidigare. Jag tror att vi chockade Thorengruppen med att vi klev på dem, det var de nog inte beredda på.

I slutet så tog Thorengruppen ut målvakten och de två sista minuterna skapade gästerna ett oerhört tryck och parkerade i Warbergs zon. Men Svensson lyckades att göra ett par riktigt avancerade räddningar samtidigt som hennes utespelare täckte skott förtjänstfullt och precis som alla bra målvakter hade även Svensson tur med att Thorengruppen missade ett par öppna lägen.  

- Vi var beredda på att de skulle ta ut målvakten och jag tycker att vi försvarar oss väldigt stabilt. Vi visste vad vi skulle gör och vi slet på allt vi kunde. Vi fick iväg bollarna och vi kunde byta in fräscha spelare.

Ja utespelarna fick byta men det måste ha varit ett par svettiga minuter för dig där när de tryckte på som mest?

- Haha, jag hade mjölksyra kan jag säga men det var bara att bita ihop och kämpa på.

Efter 12 spelade omgångar har Warberg tagit två poäng mer än vad man gjorde på hela förra säsongen och man har aldrig förut legat så här bra i tabellen så här långt in på säsongen.

- Det känns som vi har en helt annan inställning i år och sedan har vi värvat bra där vi både breddat och spetsat till laget. Det är en helt annan konkurrens på träningarna nu och vi har ett annat mindset än vad vi haft tidigare.

Ni ligger på en sjätteplats med 19 inspelade poäng, ska ni ta er till ert första slutspel någonsin denna säsong?

- Serien är lång och vi har knappt kommit halvvägs men jag vågar säga redan nu att det här är säsongen som vi tar oss till slutspel. När vi spelar som vi gör nu så är det inget snack om det, vi ska spela slutspel. Definitivt så ska det inte vara något snack om att vi ska flyttas ner i år i alla fall.    

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger

Den här artikeln handlar om: