Lördagens SSL
Foto: Per Wiklund
Superligan

Alexander Rudd tillbaka som matchhjälte

ANNONS

Efter att ha varit borta från spel i nästan två månader var Alexander Rudd tillbaka i spel igen i toppmötet mot Kalmarsund. Han var inte bara tillbaka på planen han...

Efter att ha varit borta från spel i nästan två månader var Alexander Rudd tillbaka i spel igen i toppmötet mot Kalmarsund. Han var inte bara tillbaka på planen han var även tillbaka som matchhjälte då han prickade in avgörande 3-2 målet 23 sekunder från slutet.

- Det var kul att vara tillbaka även om jag inte nådde fullt normal nivå, jag var lite feltajmad och så där, säger Rudd till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men inget snack om saken att det var skönt att få avgöra men det viktigaste var inte vem som avgjorde utan det sköna var att vi tog tre poäng.

Det är ju inget ovanligt att Rudd vinner matcher åt sitt Storvreta men sättet han avgjorde på idag tillhör inte vanligheterna då han nöp till på direkten med ett slagskott.

- Jag såg att Abbe (Albin Sjögren) stod och sög på bollen länge och att han bara väntade på att Kim skulle komma ut lite på honom. När luckan till slut öppnade sig så hade jag redan bestämt mig för att trycka av direkt.

Inför matchen så var Storvreta och Kalmarsund de två enda lagen som inte förlorat under ordinarie tid så här långt. Men det blev aldrig den underhållningen som man hoppades på när ettan och tvåan möter varandra.

- Det var en avvaktande match som nog var ganska så tråkig match att kolla på och den var inte så rolig att spela heller om jag ska vara ärlig. Båda lagen spelade på riskeliminering istället för att bjuda upp och det kan bli så ibland när två topplag möter varandra. Man blir lite för rädd att misstag ska bli för kostsamma.

Var det Sveriges två bästa lag som mötte varandra?

- Det är svårt att svara på men enligt tabellen är det ju så. Jag har inte kollat så mycket på innebandy de två senaste månaderna så jag har inte så bra koll på de andra lagen. Men Kalmarsund var tuffa att möta och jag tror att de är i toppen för att stanna.

Avslutningsvis vad var skönast idag, att vara tillbaka på planen, att få avgöra matchen eller att Storvreta är det enda laget som inte förlorat under ordinarie tid?

- Det är väl en kombination av alla tre men givetvis är det skönt att vara tillbaka och det hade varit tungt med en torsk idag för då hade jag nog börjat fundera på om de klarar sig bättre utan mig. Så med tanke på det var det skönt att vara tillbaka och få hjälpa till så att det blev en seger.  

   

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: