Foto: Marco Grönholm
Superligan

Thorengruppen lånar in två spelare

ANNONS

En damspelare från Allsvenskan och en herrspelare från Herr1an ansluter till SSL-lagen.

18-åriga Milla Lundberg har spelat i Allsvenskan sedan hon var 16 år och denna säsong var på väg att bli hennes bästa någonsin när serien stängdes ner på grund av Corona-pandemin. På sex matcher hann hon att göra 6 mål och 2 assist för Sundsvalls IBF. En framfart som väckt SSL-laget Thorengruppens nyfikenhet och de har nu lånat in henne under tiden som allsvenskan är stängd. 

– Det blir en jättebra erfarenhet för henne att få träna med flera av världens bästa spelare. Hon kommer att ta med sig mycket därifrån, säger IBF:s sportchef Anders Laajanen till Sundsvalls Tidning.

Thorengruppens herrlag som också spelar i SSL har även dem lånat in en spelare från Sundsvall men från Herr1an-laget Sundsvall FBC. Förutom att Thorengruppen hittat båda spelarna i Sundsvall så är det nästan spökligt kusligt med kommande likheter. Marcus Carlson är precis som Milla född 2002, han har spelat 6 matcher i Herr1an och på dem har han också gjort 6 mål och 2 assist. 

I förra veckan lånade FBC ut Viktor Hammarstedt till Dalen och nu är alltså lagkompisen Carlson klar för Dalens lokalkonkurrenter Thorengruppen. Båda killarna var uttagna till det senaste U19-landslagslägret och får nu chansen att hålla igång under uppehållet. 

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: