coronastöd
Foto: Per Wiklund
Superligan

Storvreta om stödpengarna: "En bråkdel av det vi hade ansökt om"

ANNONS

Ededahl: "Ett plåster på såren".

Tidigare i veckan kunde Innebandymagazinet avslöja hur mycket var och en av superligaklubbarna fick i coronastöd från Riksidrottsförbundet. 

På herrsidan fick SSL-klubbarna sammanlagt dela på närmare 3,4 miljoner kronor - där serieledarna Kalmarsund, med sina 640 000, var den klubben som fick mest pengar. 

Näst störst belopp, 580 000 kronor, fick Storvreta ta emot. "En bråkdel" av vad laget hade ansökt om, berättar Storvretas Henrik Ededahl i en intervju med Upsala Nya Tidning. 

- Det är en bråkdel av det vi hade ansökt om. Ett plåster på såren. Förlusten är betydligt större än det vi fick. Vi har inte sålt ett enda säsongskort (normalt 900 000 kronor), inte en enda entrébiljett, inte ett enda vip-kort. Vi vågade inte, säger Ededahl som berättar att klubben fortfarande väntar på permiteringspengar: 

-  RF-pengarna gör att vi klarar av skatter och avgifter ett tag till. Nu börjar det bli så att vi får ansöka om anstånd för några fakturor. Vi får sitta lugnt i båten, det finns inte så mycket mer att göra. 





Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: