Herrettan

Lockerud: ”Tufft år att hålla fokus”

ANNONS

Sportchefen: "Tufft och utmanande år för alla oss som håller på med lagidrott på den här nivån".

Snart har covid-19 påverkat innebandyn i nio månader. Förbundslagen i division I har under denna period bara hunnit spela fyra seriematcher i snitt.

Ett av alla division I-lag är klassiska IBK Lockerud från Mariestad. Herrlaget har startat strålande i jakten på att nå allsvensk nivå. Efter fyra omgångar ligger laget på kvalplats till allsvenskan 2021/22. 

– Det har varit ett tufft och utmanande år för alla oss som håller på med lagidrott på den här nivån. Covid-19 har legat över oss sedan mars 2020 men jag måste säga att lagets fokus varit bra hela tiden. Slutet av förra säsongen försvann och säsongen hittills har varit annorlunda, säger Lockeruds tränare Johan Libäck till Innebandymagazinet.

Hur har ni i klubben agerat sedan allt seriespel och träningar stoppades för fem veckor sedan?

– Vi har i klubben inte haft gemensamma aktiviteter sedan i slutet av oktober. Damlaget har haft digitala möten men vi i herrlaget har inte känt av behovet än så länge. Vi har startat säsongen bra och vill såklart få igång seriespelet så snart som möjligt. Vi har bara hunnit med fyra seriematcher vilket är en klen tröst med tanke på hur lite matcher vi haft sedan i våras.  

Allsvenskan och SSL får spela, hade även ni velat vara igång?

– Att pausa är helt rätt enligt oss. Det är nödvändigt och viktigt att vi inom innebandyn följer de restriktioner som finns. Tålamod är ett ord som är viktigt tycker jag.

Hur ser du på spelare som lämnar uppåt när seriespelet på er nivå ligger nere?

– Vi har skickat iväg en spelare. I detta fall är det en är win-win- situation för oss. Spelaren håller igång när vi inte får träna och kommer ha fin form när vår serie startar igen. 

Hur är det för dig själv under den här tiden?

– Jag är anställd av klubben och har fullt upp ändå. Saknar såklart kvällsträningarna och alla möten med spelarna men på dagtid finns det nu bra möjligheter att arbeta med bitar som inte vanligtvis hinns med. 

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Lockerud/Mariestad – som åker ur serien Hagfors utklassade Lockerud/Mariestad på bortaplan Lockerud/Mariestad missar kvalet efter förlust mot Karlstads IBF Ungdom Lockerud/Mariestad vann efter avgörande i förlängningen mot Skoghall Seger för Lockerud/Mariestad efter avgörande i förlängningen mot Lidköping

Den här artikeln handlar om: