#IBSILLY
Foto: Per Wiklund
Superligan

Helsingborg lånar in lokal duo - "Äntligen kan vi mönstra en fullskalig trupp"

ANNONS

Tillgängliga för spel redan till helgens match mot Växjö.

Helsingborg har dragits med stora skadebekymmer i inledningen av SSL och under säsongen har såväl Isac Lindblad som Mikkel Christensen valt att lämna klubben. 

Därför har klubben gett ut sig ut på spelarmarknaden och så sent som förra veckan presenterade klubben trion Oliver Uhrberg, Joel Skog och Max Dragnér, som alla kommer att spela med Helsingborg året ut. 

Nu står det klart att laget får ytterligare förstärkning - den här gången från Eslövsduon Jacob Rubensson och Andie Fleuron - som båda två är klara på lån. 

Helsingborgs tränare, Niklas Pålsson, säger följande om nyförvärven till klubbens hemsida. 

– Jacob och Andie har tränat med oss ett bra tag och är fantastiska killar både på och utanför planen. Tanken från en början var att det skulle vara motiverande extraträningar i tillägg till Eslövs ordinarie verksamhet, men när ligorna pausades så fans det goda möjligheter för att dom även skulle hoppa in och spela med oss ett tag vilket vi gärna tackade ja till, säger Pålsson, som riktar stor tacksamhet mot Eslöv och Munka Ljungby. 

– Vi är extremt glada för att både Munka Ljungby IBK och Eslövs IBF hjälper oss som lokalt lag i detta läget! Det betyder otroligt mycket och gör att vi äntligen kan mönstra en fullskalig trupp på ca 20 utespelare och 3 målvakter! Det kommer öka vår konkurrens och göra oss starka under kommande sjukdomar osv. 

Pålsson säger följande om spelarnas egenskaper. 

– I Jacob får vi in en extremt defensivt duktig back som är både lång och snabb! Han är även extremt trygg med boll och är duktig på att spela ett kontrollerat spel! Jacob har tidigare spelat SSL med Höllviken och hade då vår tränare Vidar Jonsson-Wallin som tränare. I Andie får vi en väldigt ambitiös spelare som ger allt varje träning och match! Han har fina handleder och en extremt hög arbetskapacitet!

Duon är spelklar till helgens match mot Växjö. 


Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: