Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Coronasmitta i Warberg - Eskelinen: "Det går inte åt rätt håll"

ANNONS

Lagets två senaste matcher har blivit uppskjutna - tätt matchande väntar i december.

Sportsligt sett har Warberg stått för en godkänd inledning på sin allsvenska säsong, med fem segrar på sju matcher. Utanför planen har det däremot inte varit lika roligt den senaste tiden. 

Och som för många andra klubbar är det coronaviruset som spökar. För Hallands Nyheter berättar Warbergs sportchef, Kimmo Eskelinen, om lagets tuffa situation. 

– Det ser inte jättebra ut. Vi har fått fler fall, så nu är vi sex stycken konstaterade. Det går inte åt rätt håll. 

Efter smittfallen i truppen har laget inte träffats på en vecka - och Eskelinen säger till tidningen att det ser ut att kunna dröja innan truppen kan samlas igen. 

– Troligtvis kommer vi inte att kunna träna den här veckan. Dels saknas sex spelare, dels finns en stor risk att fler spelare kommer att få symtom, säger Eskelinen vars Warberg, precis som många andra lag, kan blicka framåt mot ett hektiskt matchande i december. 

– Det är ju ingen optimal uppladdning. December blir ganska fullproppad. Vi kommer att spela den 10, 16, 19 och 21 december. Det är ett tufft läge. 

Närmast väntar Lindås 10 december, en match som skulle ha spelats i mitten av november, men som sköts upp efter smittfall hos Lindås. 

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: