EXTRA
Foto: Per Wiklund
Superligan

SSL-spelare anmäld till bestraffning

ANNONS

Säsongens första damspelare har blivit anmäld till Juridiska Nämnden.

Hittills har fem spelare blivit rapporterade till videogranskning denna säsong och tre av dem har videogruppen anmält vidare till Juridiska Nämnden. Alla fem incidenter har varit hemmahörande i SSL Herr men i helgen så rapporterades den första SSL-damspelaren till videogranskning. 

Det är Västerås Rönnbys Jennifer Lindholm som blivit rapporterad för en tuff tackling på Warbergs Sanna Olsson. Warbergforwarden kom dock upp på fötter igen snabbt och kunde lämna planen för egen maskin. Incidenten resulterade i en två minuters utvisning för hårt spel. Efter att videogruppen tittat på incidenten har de valt att anmäla Lindholm till Juridiska Nämnden med motiveringen: 

VG bedömer i den aktuella situationen att Lindholm har god marginal på sig att agera på ett sådant sätt att skaderisken blir mindre. Då Lindholm kommer från blind side samt har betydande fart med sig in i situationen blir detta i kombination med varandra en ökad risk för att skada motspelaren då motspelaren inte kan försvara sig mot denna typ av tacklingar. VG anser att händelsen borde renderat i UM3 varvid situationen anmäls till JN. 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: