Corona-pandemin
Viktor Rodén i Hammarby hemma i soffan i väntan på att innebandyns startar upp igen.
Foto: Privat
Herrettan

Poängledaren i Bajen: ”Segt med paus när jag var het”

ANNONS

I topp i seriens poängliga. Stoppet på säsongen kom allt annat än lägligt enligt Hammarby-forwarden.

Fyra omgångar in på säsongen, i slutet av oktober pausades de flesta serierna på förbundsnivå, även division I Östra Svealand där Hammarby inlett med att ta fem poäng vilket betyder en nionde plats i tabellen.

En 34-åring fostrad i Vendelsö IK men som även spelat för Handen och Haninge har startat säsongen på ett strålande sätt. Via åtta mål och en assist leder han lagets interna poängliga och ligger tvåa totalt i seriens poängliga.

- Tråkigt och segt med paus när jag var het. Stoppet kom inte lägligt för mig kan man säga. Vi har en sådan lång försäsong från april till september varje år och när vi nu pausade i slutet av oktober känns det inte bra, säger Viktor Rodén till Innebandymagazinet.

Hur håller ni igång nu under uppehållet, det ser ut att bli ett ganska långt avbrott på att både träna och spela matcher?

- Vi försöker att dela upp oss och träna fyra-fem spelare tillsammans i grupp beroende på vart man bor i Stockholm. Det har vi haft som mål en gång i veckan. Det känns nästan som att säsongen börjar om på nytt med detta avbrott.

Handen på hjärtat, hur enkelt är det att motivera sig att träna på när ingen vet när serien startar igen?

- Jag skulle ljuga om jag sa att det var lätt att motivera sig. Men jag personligen är väldigt laddad på att komma igång igen. Vi är fortfarande i början av säsongen och jag tror det hade varit svårare med motivationen om det varit maj nu.

Vad gör du med din lediga tid nu, inga matcher på helgerna och inga träningspass med laget?

- Det blir mer tid till familjen vilket är positivt. Träningarna hemma och i spåret tar mindre tid när man snabbt kommer ut i skogen och kör. Jag och laget chillar inte. Vi kör fyra fyspass i veckan i alla fall på egen hand.

Med tanke på din poängproduktion och speluppehållet, har du fått några samtal från lag högre upp i seriesystemet?

- Nej, det är bara säljare som ringer, haha. De tittar nog inte bara i poängligan, de tittar på åldern också. En gammal innebandygubbe som mig är ingen intresserad av.

Matchrapporter: Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Starka Hässelby fortsätter vinna Täby FC utklassade Hammarby på bortaplan Chansen borta för Hammarby – som åker ur serien Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Hammarby

Den här artikeln handlar om: