Andreas Lundmark till Storvreta?
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan (Dam)

Lämnade landslaget för en månad sedan - nu kliver guldtränaren av nästa uppdrag

ANNONS

Nästjumbon i damallsvenskan har ersättaren på plats.

För en dryg månad sedan lämnade Andreas Lundmark sitt uppdrag som assisterande tränare i herrlandslaget. 

– Jag har för mycket, jag har familj, eget företag och har jobbat med dubbla jobb i många, många år. När coronapandemin skjuter upp VM ett år så känner jag att jag inte orkar. Det är mest juste mot spelarna att de får en assisterande förbundskapten som har energi, så motiverade Andreas Lundmark sitt val att lämna herrlandslaget för Dalarnas-Tidningar. 

Sedan dess har Lundmark, som har såväl SM-guld som VM-guld på meritlistan, funnits med i staben kring IBF Borlänges lag i damallsvenskan. 

Nu står det emellertid klart att guldtränaren hoppar av uppdraget. Ett tungt avbräck för laget som är nästjumbo i den för närvarande pausade östra allsvenskan. 

– Det är klart att det är ett jätteavbräck för oss att bli av med en sån profil och klippa, säger Lundmarks före detta tränarkollegan Fredrik Mellembråten till Dalarnas-Tidningar och berättar att "privata angelägenheter" ligger bakom Lundmarks beslut. 

Någon större väntan på en ersättare för Lundmark är det dock inte frågan om för Borlänge, som redan har presenterat ett nytt tränarnamn. Nygamle Anders Bengts, som lämnade laget så sent som för två år sedan. 

– Anders har mer av en innebandyspelare-bakgrund än vad jag har, så det blir väl lite liknande. Sen är det klart att min roll kanske blir lite mer aktiv kring träningar och matcher, men det är fortfarande sagt att Anders ska ta huvudparten av det som Andreas (Lundmark) gjorde tidigare. 


Matchrapporter: Målfest för Storvreta hemma mot IBF Borlänge Alunda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot IBF Borlänge IBF Borlänge klart för nedflyttning – efter förlust mot Bele Barkarby Storseger för Åkersberga IBF borta mot IBF Borlänge Dålig start sänkte IBF Borlänge mot Kais Mora UIF

Den här artikeln handlar om: