Notification
Bildbyrån

Kan man betta på innebandy?

Att betta på olika matcher inom olika sporter är väldigt populärt.

Ibland bettar man inte bara på hur matchen ska sluta utan på mer specifika saker. Exempelvis på vad den exakta målskillnaden blir, vilken spelare som gör mål eller kanske vilken spelare som får rött eller gult kort. 

Innebandy är en folkkär sport i hela Sverige, både på amatörnivå och elitnivå. Men kan man betta på innebandy? Svaret är ja! Då innebandy blivit allt mer populärt har trenden att betta på innebandy även den vuxit, något som vi tycker är väldigt roligt. 

Betting på innebandy fungerar precis som i vilken annan sport som helst. Man kan antingen betta på en spelare, hur en match slutar eller i hur en hel liga avgörs. Vad du kan betta på beror på utbudet hos spelbolagen, exempelvis hos ATG.se. Innebandy är en fartfylld sport där det kan ske snabba vändningar i matchen. Det bidrar till att det är extra roligt att spela på just innebandy. 

Vart kan man betta på innebandy?  

Det kan vara lite krångligt att hitta bettingsajter som faktiskt erbjuder betting på Innebandy. Vissa bettingsidor kan erbjuda betting på innebandy under en period men sedan välja att plocka bort alternativet från sajten. Vi rekommenderar att du går in på jämförelsesidor som t.ex. Bästabettingsidorna.se för att hitta det bästa utbudet. 

Tips för att lyckas med betting!  

Ibland kan det nästan kännas som att betting bara handlar om ren och skär tur. Till viss del kan betting absolut handla om tur men det finns även vissa saker man kan göra för att förbättra sina chanser till vinst. 

1. Det krävs engagemang! 

För att bli riktigt bra på sportbetting krävs det att man läser på om sporten och lagen man vill betta på. För egen statistik om hur matcher slutar, vilka lag som vinner och vilka spelare som presterar bäst i ligan. Gör du såhär så kan du känna dig förberedd när du bettar och du kan förlita dig på fakta när du lägger ditt bett. 

2. Kolla vad spelbolagen tror!

Bettingsidorna har lång erfarenhet av sportbetting och deras odds brukar allt som oftast stämma väl överens med hur matchen slutar. Hur har spelsidorna tidigare oddssatt på matcher? Spana in stategier och hämta inspiration för hur du ska placera ditt bett. 

Innebandyns historia  

Innebandy är den största inomhusidrotten i Sverige. Det har funnits tävlingar sedan 60-talet, men på den tiden var det väldigt få som utövade sporten. Under 70-talet började allmänheten spela innebandy som ett sätt att få motion och att umgås – så som man gör än idag! Från 1985 till 1990 ökade antal klubbar från 165 st till över 1 000 st. Och antalet aktiva spelare tiodubblades under den här perioden. 

Att sporten är populär är helt klart, och det är mycket tack vare tillgängligheten. Alla kan spela! Man behöver inte mycket utrustning och tillgång att låna eller hyra olika hallar för att spela finns över hela landet. Det är också därför man kan hitta framgångsrika klubbar även på mindre orter. 

Innebandy finns över hela landet  

Den lokala förankringen gör att många fastnar för just innebandy, antingen att spela själv eller att vara engagerad supporter i publiken. Det är kul med innebandy – det går snabbt och det brukar vara mycket känslor i matcherna. Genom att betta på matcherna blir det ännu mer spännande, och känner du lagen väl kan du säkert vinna lite också – extra kul!

Stor lycka till i dina framtida betts! Lyssna på proffsen, gör ordentlig research och förlita dig lite på turen också.