Söndagens SSL
Foto: AC.Kårhag
Superligan

Warberg är på väg mot sin bästa säsong någonsin

ANNONS

"Hela matchen kändes som ett stort kaos och det var ett krig ute på planen"

Warberg fortsätter med att rada upp imponerade insatser denna säsong och på söndagseftermiddagen vände man ett 1-3 underläge till 4-3 vinst i sudden mot Västerås Rönnby.

- Hela matchen kändes som ett stort kaos och det var ett krig ute på planen. De pressade oss högt och de gjorde det väldigt bra så det blev jättestressigt för oss. Det blev många närkamper och massor av härliga situationer som domarna fick ta tag i, summerar Sandra Hawerman matchen för Innebandymagazinet.

I torsdags ledde Warberg när det var ett par minuter kvar av matchen mot Malmö men tappade två mål i fem mot sex-spel och förlorade sedan på straffar. Idag var det ombytta roller och Hawerman erkänner att man hade förra förlusten i huvudet, på ett positivt sätt när det skulle avgöras idag.

- Det är ju riktigt surt att vara laget som tappar och det fick vi känna på mot Malmö senast. Så vi ville inte uppleva det igen och det slapp vi eftersom vi körde hela vägen idag och det var jätteskönt.

När Hawerman passade fram till Alice Bengtssons avgörande mål i sudden så innebar det att säsongens sextonde poäng var i hamn. Det är en poäng mindre än vad man tog på hela förra säsongen.

- Vi har haft ett helt nytt upplägg på försäsongen som gjort att vi blivit väldigt starka fysiskt. Sedan har vi bara bestämt oss. Alla som vi har värvat in och alla som valt att hoppa på tåget har bestämt sig för att vi ska göra den bästa säsongens någonsin i Warbergs damlags historia. Det är vi på god väg att göra också.

Ska man mäta den bästa säsongen någonsin i poäng så är det 27 poäng som man ska slå, det är Warbergs poängbästa säsong någonsin och det satte man sitt andra år i Superligan 2017/18. Men Hawerman vill mer än att slå lagets poängrekord.  

- Jag tycker absolut att det är realistiskt att vi ska ta oss till slutspel för första gången. Framför allt nu när vi visar upp att vi kan stå upp mot lagen som brukar spela slutspel. Vi spelar jämnt mot Malmö och vi slår Rönnby borta. Det är jättebra meriter som vi aldrig gjort förut. Vi tar stora kliv framåt hela tiden.

Någon annan som tagit stora kliv framåt i år är Hawerman själv. Idag stod 21-åringen för 1+2 och hon har gjort poäng i varje match den här säsongen. Totalt har det blivit imponerande 24 poäng, en poängskörd som placerar henne på en andra plats i poängligan.

- Det är jättekul och jag har fått en boost av laget och klubben i den här satsningen som vi gör. Det är jätteroligt att jag kan vara med och bidra till laget i varje match.

Du är tvåa i poängligan just nu, om ni ändå ska göra er bästa säsong någonsin så kan väl du passa på att bli Warbergs första spelare att vinna poängligan också?

- Det vore sjukt och det har jag inte haft en tanke på. Men jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: