Pixbo-Endre 11-5
Foto: Per Wiklund
Superligan

Pixbo helt outstanding i toppmötet

ANNONS

"Vi var riktigt påkopplade medan Endre inte alls var där"

Under söndagseftermiddagen spelades det en toppmatch i damernas Superligan mellan tabelltvåan Endre och tabelltrean Pixbo Wallenstam. Men det blev inte mycket till toppmatch för Pixbo var bättre på allt och körde över gotlänningarna med hela 11-5.

- Framförallt är det en väldigt skön seger där vi visar upp vilken lagmaskin vi är och där alla gör jobbet till 100%, säger lagkapten Ida Sundberg till Innebandymagazinet.

Efter 20 minuters spel var Endre redan ett besegrat lag och Pixbo ledde med 4-1. I andra perioden så utökade Pixbo ledningsdifferensen till hela 5 mål när man gick fram till 7-2. I tredje perioden så spelade Endre upp sig och reducerade tre gånger innan Pixbo vaknade till liv igen och avslutade med fyra raka mål varav två i tom bur.

- Den stora skillnaden mellan lagen idag är första perioden då vi var riktigt påkopplade medan Endre inte alls var ”där”. Det kändes som om de inte förstått att matchen hade börjat. Där tog vi greppet och sedan höll vi det resten av matchen. Vi kom av oss lite i början av tredje när de pressade på och gjorde det lite lurigt för oss. Men vi fortsatte trots det och körde på och satte dit ett par bollar till.

I fredags tycker jag att ni gjorde säsongens sämsta insats mot Lund och idag två dagar senare gjorde ni istället säsongens bästa insats. Vad beror den skillnaden på?

- Jag håller med om din analys och jag vet inte riktigt vad det beror på. Men vi brukar vara bättre mot topplag och det passar oss bra när motståndarna går upp och pressar på oss backar som Endre vågade göra till skillnad mot Lund. Vi är bra på att vända bort vår spelare och skapa yta till våra forwards. Mot Lund blev vi alldeles för stillastående och kom inte alls ingång.

Den 24 oktober 2018 gjorde Sundberg mål senast men idag gjorde hon sitt 25:e mål i Superligan när hon prickade in 4-1 i slutet av första perioden.  

- Oj har jag ändå gjort så många mål, skratt. Det får man ju vara nöjd med. Jag skämtade i en annan intervju förra veckan att jag hade som mål att göra 0+0 denna säsong. Men jag blev superglad trots att jag misslyckades med mitt mål nu, skratt. Hela laget blev dessutom glad för min skull och då blir man varm i hjärtat.

Det var 42 matcher sedan du gjorde mål vilket känns konstigt då du har ett väldigt bra avslut. Varför gör du inte flera mål?

- Det lätta svaret är att jag inte skjuter utan istället så letar jag efter en passning. Jag skjuter bara när jag måste. Det är något jag jobbar med på varje träning dock att jag ska skjuta lite mer. För det man gör på träning tar man ju med sig till match sen.

Men nu ska det väl inte behöva ta 42 matcher för dig att skjuta nästa skott eller?

- Det blir nog inga fler mål den här säsongen det känns som jag har gjort mitt för säsongen nu, skratt. Nej men jag måste skjuta mer, idag sköt jag bara ett skott och den gick in så man måste ju ge mig att jag är 100 procentig när jag väl skjuter.

I och med segern gick Pixbo om Endre i tabellen och är nya serietvåor fem poäng bakom Team Thorengruppen som vunnit alla sina matcher så här långt. Inför säsongen sa jag att ni och Thorengruppen är de två klart bästa lagen och att Endre kommer smygandes bakom. Men är Endre verkligen så här långt efter er med tanke på att ni slog dem med hela 11-5?

- Jag tror faktiskt att Endre är bättre än vad de visade upp idag. Samtidigt så känner jag att gör vi jobbet som vi gör idag så kommer vi vinna över Endre även om de har en bättre dag än idag.  

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: