Lördagens SSL
Foto: Per Wiklund
Superligan

Storvretatränaren om när Alexander Rudd är tillbaka i spel

ANNONS

Rudd har börjat träna med laget igen men han kommer inte vara med i dagens match.

Storvreta är ett av två lag som fortfarande inte förlorat någon match under ordinarie tid i Svenska Superligan och på åtta matcher har Uppsalalaget bara tappat två poäng. Lagets nya tränare Oscar Lundin är nöjd med inledningen på säsongen.

- Vi har hittat en bra grund att stå på när vi går in i matcherna utifrån det sättet vi vill spela på där vi tagit med delar från hur Storvreta spelat under föregående säsonger och lagt dit och ändrat vissa delar som vi fått bra träff på. Så överlag känns det som vi är där vi vill vara efter åtta spelade matcher, säger Lundin till Innebandymagazinet.

De senaste åren har du ju varit tränare nere i Schweiz och åkte hem för att ta över huvudansvaret över världens bästa innebandylag. Har inledningen på säsongen motsvarat dina förväntningar?  

- Mina förväntningar har absolut blivit införlivade i den mån det går med tanke på hur förutsättningarna ser ut under 2020. Det är klart att vissa saker runt omkring inte blivit så som man hade hoppats och sett fram emot. Men om man kollar på hur det fungerar i laget, ledarstaben och föreningen så har jag inget att klaga på. Varje vecka får jag hjälpa och stötta väldigt bra innebandyspelare så det är hur kul som helst.

Du känner ingen besvikelse över att den förväntade toppkampen mellan de båda giganterna Storvreta och Falun inte riktigt bjudit upp till den hypen som varit tidigare säsonger. Just nu är det ju ingen av er som leder serien utan det gör Kalmarsund, som bara tappat en poäng på nio matcher och Falun har gått sämre än på många år?

- Jag bryr mig inte så mycket om vad de andra lagen gör i den här delen av säsongen. Men det är klart att det är imponerande av Kalmarsund att hålla den höga nivån de har gjort hela tiden och bara tappat en poäng. Det märktes redan på försäsongen när vi mötte dem att de hade en tro på det de vill göra och att de jobbar hårt för det.

- Falun har haft en del tuffa matcher och en del knappa resultat. Men man ska inte dra för stora växlar av det utan de har mycket skills i laget men vi får se om de lyckas få till det under de närmsta veckorna eller inte.

Många lag i SSL passar på att låna in spelare under tiden som serierna är pausade runt om i Europa. Schweiz har ju stäng ner fram tills nyår och du har ju bra kontakter där efter dina år i Alligator Malans. Kommer ni låna in någon spelare?

- Vi har inga planer på det. Vi gick in i säsongen med en bred trupp och vi har matchat truppen sparsamt så här långt så vi går in i december med många spelare som är hungriga på att få spela. Så det finns ingen anledning till att ta in någon på kort sikt för oss.

Alexander Rudd var tillbaka i träning igen tidigare i veckan. Kommer han vara med mot Mullsjö idag?

- Han har varit borta i fem veckor så vi kommer inte stressa fram något utan han kommer att få jobba sig upp i rätt rytm igen. Han skulle säkerligen kunna gå in och bidra och hjälpa laget direkt men så som läget ser ut nu med vår breda trupp så kan vi vänta till han känns fullt redo för att spela igen.

Hur går tankarna inför Mullsjö som ni vunnit sex av de sju senaste mötena emot men som ni förlorade med 1-6 emot senast?

- Det ska bli roligt att möta Mullsjö och spelarna har sett fram emot detta mycket de senaste dagarna. Mullsjö är ett väldigt offensivt skickligt lag men jag har inte hittat några riktigt tydliga linjer i deras spel än, framförallt inte när de har boll. Men utifrån de sakerna som vi jobbar med i vårt spel så är jag säker på att vi ska kunna få till en matchbild som passar oss bra.

 


TV: "Helt egen nivå - han är definitivt landslagsmässig"

Omgångens sexa - helgens bästa spelare i SSL.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: