Thorengruppen-Falun 4-10
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Stekhet Ruud fixade segern till Falun

ANNONS

Efter 7 mållösa matcher blev det ketchup-effekt för Faluns Emil Ruud.

Falun har befunnit sig i en historiskt lång formsvacka med fyra förluster de senaste fem matcherna. Men idag hittade man tillbaka till vinarspåret igen efter att man körde över Team Thorengruppen med 10-4 på bortaplan. Faluns första seger efter tre raka bortaförluster och det var en 19-åring som visade vägen.  

- Vi gör en stabil match rakt igenom där vi får bra utdelning på våra lägen. Det var ett steg i rätt riktning efter ett par dåliga matcher på rad, säger Emil Ruud till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi gör allt bättre idag från försvaret och framåt. Vi har fortfarande lite att slipa på men det var skönt att se att alla hade energi och tyckte att det var kul att lira idag.

Faluns supertekniska forward har precis som laget haft en tung inledning och han kom från sju raka matcher utan mål. Men idag fick han islossning och stod får ett hattrick och en assist.

- Det var skönt att det släppte lite grann, jag har inte gjort mina bästa matcher på slutet så det var skönt att få hänga dit ett par mål. Men det viktigaste var att vi kom på banan med laget igen.

Förutom Faluns propagandaspel emellanåt så var en av matchens behållning den interna kampen mellan Ruud och hemmalagets Adam Lidgren. Efter ett bråk i andra början av andra perioden som mynnade ut i varsin utvisning för hårt spel så låg de i luven på varandra för resten av matchen.

- Jag grävde fram en boll framför mål som jag tyckte låg lös men det tyckte inte han. Så då grabba han tag i mig och då blev det lite tuppfajt. Efter det så hade vi lite heta situationer under resten av matchen men det var bara kul. Det behövs lite dueller och känslor på planen.

Heta känslor ja, ni rök ihop rejält och såg nästan ut som ni skulle byta tröjor med varandra ett tag. Vad stod ni och skrek tillvarandra egentligen?

- Det var lite munhugg bara där vi sa lite väl valda men efter matchen var det hur lugnt som helst.

Hur skönt var det att vinna igen efter den historiskt långa förlustsviten?

- Det kändes riktigt skönt att vi fick med oss segern idag inför vårt uppehåll. Nu kan vi lägga fokus på att träna hårt och komma upp i normal nivå igen.

Och för egen del var det proppen ur och nu kommer det inte dröja sju matcher till innan nästa mål?

- Det hoppas jag verkligen inte att det tar sju matcher till. Min tanke är att börja producera ännu mer nu.    



TV: Fullständigt magisk assist av Gabriel Kohonen

Snyggare passning än pappa Mika någonsin har gjort?

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: