Foto: Per Wiklund
SSL

Höllviken ska få sota för Pixbos senaste missräkning

ANNONS

"grundtanken är att nöta ner Höllviken från minut ett och framåt"

Pixbo Wallenstam har spelat in 15 poäng på de nio första matcherna ett facit som huvudtränare Tim Wiklund inte är speciellt nöjd med.

- Poängmässigt hade jag kanske önskat mig lite mer men vi pusslar vidare och ser till så att vi får med oss mer verktyg under säsongens gång. Men jag hoppas givetvis på att resultaten ska bli lite bättre också framöver, säger Wiklund till Innebandymagazinet.

Ni ligger just nu på stabil slutspelsplats en bit från topplagen. Skulle du vara nöjd med en femte, sjätteplats efter 26 omgångar eller siktar ni högre?

- Jag har sagt tidigare att tabellplaceringar är irrelevant så länge man är bland de åtta bästa för det gäller att vara som bäst i slutet på säsongen. Skulle det vara så att vi fortfarande är på femte plats efter 26 omgångar så skulle jag vara nöjd. Det är många lag som steppat upp i år och som tagit steg framåt. Men jag tycker även att det är ett par bottenlag som tagit kliv åt andra hållet. Så det känns som skillnaderna mellan mellanregistret och det låga registret är större i år.

Tim Wiklund gör sin första säsong som huvudtränare och han har tidigare spelat i SSL med Pixbo men även en säsong med Lindås Rasta. Så här långt trivs han med coachtavlan i båset istället för klubban på planen.

´- Jag tycker att det går helt okej och jag tror att jag har lagets förtroende. Jag har satt ihop en väldigt stark stab där jag har väldigt stor hjälp av Per Tjusberg vid min sida. Vi fungerar väldigt bra ihop och utan honom hade det varit tuffare. Men jag trivs i hetluften och jag tycker att det är kul att jag fortfarande får vara aktiv nere på planen i båset även att jag lagt av att spela själv.

I förra matchen knuffade Linus Nestorsson till en domare efter avblåsning och riskerar att bli avstängd. Vad säger du om den situationen?

- Jag har inte sett de klippet så mycket och jag såg inte när det hände. Jag vet att vår sportchef tittat väldigt noga på det så du får höra av dig till honom istället. Jag vill inte kommentera det just nu.

Flera SSL-lag lånar in spelare från andra ligor i Europa och spelare från Herr1an. Ni hade ju Pepa Juha från Tjeckien på lån ett tag. Har ni några planer på att låna in flera spelare?

- Juha är tillbaka i Tjeckien igen nu när de öppnade upp seriespelet. Vi har fått lite nya förfrågningar får ett par internationella klubbar men vi kommer inte i närtid att förstärka truppen om det inte skulle ske något oförberett. Vi jobbar med de spelarna vi har och vi vill lägga energin på att utveckla dem.  

Idag väntar match mot bottenlaget Höllviken, som säkerligen är ett av de lagen som Wiklund tycker tagit ett steg bakåt. Pixbo har vunnit fem av de sex senaste mötena lagen emellan men man förlorade det senaste mötet förra säsongen.

- Vi var ruggigt irriterade efter att vi tappade matchen mot Helsingborg senast. Det var under all kritik från vår sida att vi inte tar tre poäng där. Så idag ställer vi upp med tre femmor som är revanschsugna och grundtanken är att nöta ner Höllviken från minut ett och framåt.

  

TV: Fullständigt magisk assist av Gabriel Kohonen

Snyggare passning än pappa Mika någonsin har gjort?

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Pixbo utklassade AIK på hemmaplan

Den här artikeln handlar om: