Lördagens SSL
Foto: Per Wiklund
Superligan

Helt sanslös vändning när Mullsjö vann i sudden

ANNONS

Mullsjö låg under med 3 mål med en minut kvar men vände och vann i sudden.

Mullsjö stod för en sjuhelsikes upphämtning mot Storvreta på lördagskvällen. Med drygt tre minuter kvar tog man ut målvakten och med en minut och åtta sekunder kvar släppte man in 2-5 i öppen bur. Men man vägrade att vika ner sig och på en minut och sex sekunder gjorde Jesper Sankell två mål och en assist och kvitterade tillställningen. Sista målet gjorde han två sekunder från att hesa Fredrik ljöd. Och med 24 sekunder kvar att spela av sudden avgjorde Kim Ganevik och sköt hem extrapoängen till Mullsjö

- Jag vet inte vad man ska säga jag är helt matt. Det hade såklart varit skönare med tre poängen men annars så är väl det här den finaste segern man kan ta när man får visa moral och hämta upp ett sådant här underläge, säger Ganevik till Innebandymagazinet.

Storvreta gör 5-2 18.52 vad gick genom dit huvud då?

- När vi plockade målvakten och de gjorde 5-2 så kändes det som det lossnade för våra spelare som spelade sex mot fem och att de fattade att nu är det bråttom och nu måste vi börja ta ansvar och våga göra skillnad istället för att spela runt runt. Så credd till dem och Sankell som steppar upp och avgör. När vi gjorde 4-5 målet så kändes det som om vi skulle få ett läge till och det fick vi.

Du är inne på det, Jesper Sankell gick in och blev matchhjälte i sista minuten med 2+1 men vad sysslade han med i de första 59 minuterna?

- Haha, Ja vad ska man säga. Men det stämde inte riktigt för någon i laget i början. Det var många avgörande passningar som gick fel. Hade vi lagt oss ner och dött så hade det runnit i väg. Men vi vägrade att acceptera läget utan vi valde istället att gnugga på och ge det en chans. Och med facit i hand så gör vi ju det bra.

Hur lyckades ni hitta energin och göra denna makalösa vändning?

- Det är det som är idrott när det är som bäst. Hade man förstått sig på det så hade man haft ett rejält övertag. Hur klyschigt det än låter så kan det svänga fort och det gäller att våga att göra skillnad och det gör vi idag. Det kändes som om alla spärrar släppte när de gjorde 5-2 och vi bara körde på och idag gick det med oss.

Hur kändes det att få avgöra i sudden?

- Det var helt otroligt skönt. Historiskt sett har jag haft ganska så bra utdelning i sudden genom åren. Jag är en spelare som vill vara där och göra skillnad när det ska avgöras och idag lyckades jag att pilla in bollen. Det hade inte spelat någon roll vem som petade in bollen i laget men det är såklart skönt att det var jag.

Du bjöd på en annorlunda målgest också där du sprang rakt ut i omklädningsrummet, var kom den ifrån?

- Den är NHL-inspirerad. Det var någon som för något år sedan avgjorde i sudden och åkte rätt ut i omklädningsrummet bara. Det hade jag med mig i huvudet att jag också skulle vilja fira så i sudden så då fick det bli så idag.  

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: